За газ доведеться заплатити двічі, або Звідки мільйони українців мають борги?

З поверненням коштів - купа незручностей

З травня майже 10 млн українців перевели на нового постачальника газу — компанію Нафтогаз. Однак люди із запізненням дізналися про зміни. В результаті багато хто помилково заплатив газзбутам. Тепер їм доведеться вносити кошти ще раз – на правильні рахунки.

Споживачі отримали рахунки від газзбутів – і чесно оплатили їх. Тепер люди мають заборгованість перед Нафтогазом. А газзбути запевняють, що квитанції відправляли тільки тим споживачам, які мали борги за газ.

Газзбути відмовляються повертати переплачені кошти Нафтогазу - автоматично.

Споживачі можуть повернути переплату, надіславши письмову заяву. Також потрібно надати копію паспорта, IBAN-коду та ідентифікаційного коду.

Станом на 11 липня такою можливістю скористалося лише 5% клієнтів, які переплатили за газ.

Українці, які не помилилися в оплаті за газ, зіштовхнулися зі складнощами у розрахунках за платіжки. Багато хто отримав квитанції від старих постачальників через різні програми для оплати комуналки.

Плутанина пов'язана і з тим, споживачі повинні окремо оплачувати споживання та розподіл газу за двома різними квитанціями. За розподіл газу слід перераховувати гроші облгазам. Але частина з них, яка раніше працювала під брендом «Регіональна газова компанія» за рішенням суду, стала власністю Нафтогазу.

У Нафтогазі визнають проблеми з обслуговуванням нових клієнтів. Експерт у сфері ЖКГ Олег Попенко вважає, що на їхнє рішення знадобиться від кількох місяців до років.

У РГК працювали тисячі людей, які забезпечували функціонування мереж, виїжджали на аварійні ситуації. А у Нафтогазу персоналу немає, а той, який є – непідготовлений. Дивно, що ризик виникнення такої проблеми не був продуманий, – зазначив Попенко.

На думку фахівця, єдиний варіант розв'язання проблеми укладання договору Нафтогазу з РГК про обслуговування мереж.

Джерело: Today.ua

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень