«З пакетами на головах». Чемпіона України з шахів та його подругу знайшли мертвими в Москві (ФОТО/ВІДЕО)

«Ликвидирован» – написав сайт «Миротворець»

Богданович та Вернигора

Відомого українського шахіста Станіслава Богдановича та його 18-річну подругу знайшли мертвими у квартирі в Москві. На головах у них були пакети, поряд лежали кульки від «веселящого газу».

Це було 5 березня.

Їх смерть допоки вважається «ненасильницькою».

Вернигора та Богданович

Богданович – чемпіон України з Одеси, спеціалізувався більше на «швидких шахах». Йому було 27 років

Загибла подруга Богдановича – Олександра Вернигора – студентка МГУ родом з Одеської області. Теж шахістка. Їй було 18 років. Вона входила до рейтингу ФІДЕ та виступала за Україну.

 

Між Богдановичем та Вернигорою були стосунки. Мертвими їх знайшов батько загиблої, коли повернувся додому.

Стверджується, що швидку викликали двічі, але повернути молодих людей до життя не вдалося.

Попередньо, вони вмерли від отруєння газом.

Зазначимо, що за кілька днів до того Станіслав Богданович потрапив у гучний скандал, коли в онлайн-турнірі зіграв за збірну Росії проти України, виграв свій матч та порадив українцям і росіянам частіше обійматися.

Сайт «Миротворець» одразу додав його у свою базу, а коли за два дні Станіслав Богданович загинув, той же «Миротворець» написав

«Ликвидирован»

Скрин з сайту "Миротворець". Червоним по обличчю російською написано "Ликвидирован" (зображення збільшується)

Цікаво, що Богданович у розпал скандалу так пояснив у себе на ФБ, чому він зіграв за Росію:

«Сыграл за Россию в сегодняшнем матче с Украиной на чесскоме. Свой матч удалось выиграть. Отвечаю тем, кто не понимает почему я играл за Россию.
 

Первое - мне за это задонатили. Я делаю только то, что лучше для бизнеса. Пока не было донатов я честно не играл ни за кого.
 

Второе - я сейчас нахожусь в России. Было бы некрасиво будучи гостем выступать против тех, кто оказывает радушный прием. Это просто дань уважения.
 

И третье - считаю, что таким образом я внес свой скромный вклад в мир между нашими странами. Пора уже нам опомниться и остановить эту междоусобицу. Может быть, если бы каждый из нас всего по одному разу сыграл за Россию, то всякий конфликт уже был бы исчерпан.
 

Предлагаю каждому украинцу и каждому россиянину, кто это прочтет, направить в комменты обнимашку в знак нашей вечной дружбы и братства. Только так будет правильно. Только так будет хорошо»

Щодо так званого закису азоту, також відомого як «розвеселяючий газ», то про нього фахівці пишуть:

Закись азота сегодня не входит в список запрещенных веществ, — рассказывает врач- нарколог, доктор медицинских наук, профессор Владимир Нужный — Этот газ широко используется в промышленности (при сварке металлических изделий, в изготовлении  кондитерских изделий, в качестве упаковочного газа) и в медицине.  Еще недавно закись азота широко применялась в анестезиологии для кратковременного наркоза.


Газ практически не метаболизируется  (не усваивается) организмом: он поступает и выводится  через легкие.


«Веселящий газ»  считается клубным наркотиком, поскольку быстро дает эффект возбуждения,  эйфории, легкого опьянения. Это состояние быстро проходит. Среднее время действия газа — 20-25 минут. Через час закись азота полностью выводится из организма и не определяется никакими тестами и анализами.


Главная опасность закиси азота в том, что этот газ сложно дозировать. При проведении операции за контролируемое введение и нужные пропорции азота и кислорода отвечают врачи-анестезиологи, а при самостоятельном использовании существует серьезный риск передозировки. Врачи знают, что из-за неконтролируемого применения «веселящего газа» может возникнуть потеря сознания, паралич дыхательных мышц, нарушение мозгового кровообращения и даже внезапная смерть.  (с)

Натисніть плей для перегляду відео

Тобто від такого газу реально можна вмерти.

Однак, у випалку з Богдановичем та Вернигорю спливають факти, які можуть свідчити про те, що пара, не виключено, вживала й сильніші наркотики.

За останніми даними на їхніх тілах знайдено сліди від ін’єкцій. В Олександри, зокрема, й під коліном.
 

Слідство триває.

В Росії такі кульки продаються досить вільно та навіть офіційно "з ліцензіями"

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Микола Кульчинський

Микола Кульчинський

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень