Із листопада на рівнян очікують нові тарифи на воду

У «Рівнеоблводоканалі» розповіли, на скільки більше доведеться платити і чому

Тарифи на послуги з водопостачання і водовідведення зросли у зв’язку зі здорожчанням вартості електроенергії для промислових підприємств після запуску з 1 липня нового ринку електроенергії. Ще наприкінці липня експредставник Президента у Кабміні Андрій Герус анонсував, що вартість надання послуг для українців зросте в середньому на 15%.

Втім, кілька днів тому на сайті національного регулятора (НКРЕКП) оприлюднили постанову щодо збільшення вартості послуг з водопостачання та водовідведення для рівнян.

Попри анонсовані 15%, вартість послуг зросте лише на 8,2%, що становить 1 грн 68 коп, повідомляє «Рівнеоблводоканал».

 

Платіжки з новими розрахунками варто очікувати вже у листопаді.

Між тим, «не піднімати тарифи на повну» вдалося завдяки активному впровадженню енергозберігаючих технологій та відсутності боргів у рівненського підприємства на початку року. Попри це, через низку змін, з липня водопостачальне підприємство щомісяця почало додатково витрачати майже 800 тис. грн, які не передбачені чинним тарифом, каже директор «Рівнеоблводоканалу» Андрій Карауш:

Окрім того, перегляду тарифів передували ще кілька причин. Основною стало те, що тариф на електроенергію випереджає вартість водопостачання та водовідведення майже на пів року. Це призводить до того, що водоканал, який і без того працює на самоокупності з нульовою рентабельністю, постійно несе збитки. Так довго тривати не могло.

Директор "Рівнеоблводоканалу" Андрій Карауш

Без перегляду тарифів рано чи пізно все одно довелося б чимось жертвувати – звільняти людей, яких і так бракує, переводити рівнян на погодинний графік подачі води або не платити за очистку стоків «Рівнеазоту». Будь-який з цих кроків неодмінно позначиться на якості послуг, - зауважив Андрій Карауш.

До слова, не враховане у чинних тарифах і скасування так званого «нічого тарифу» для промислових підприємств. З початку року це призвело до втрат «Рівнеоблводоканалом» майже 7 млн. грн.

Негативно впливає на ситуацію й неповний рівень проплат. У вересні рівняни розрахувалися за отримані послуги лише на 89,61%. Станом на початок жовтня борг населення перед підприємством склав уже понад 49,5 млн. грн.

Зважаючи на те, що до набрання чинності новими тарифами рівняни ще мають час, «Рівнеоблводоканал» радять своїм споживачам дещо заощадити на послугах водопостачання та водовідведення.

Для цього потрібно розрахуватися із боргами та оплатити послуги підприємства наперед ще по старій вартості.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень