З'їхала і не попередила: у Рівному жінка відсудила у квартирантки тисячі гривень через «почуття образи»

А ще, жінка залишила після себе безлад у квартирі

Рівненський міський суд зобов'язав квартирантку заплатити жінці, у якої вона орендувала квартиру, 8 тис. грн як компенсацію моральної шкоди, а також 8 тис. грн за поламаний телевізор.

В аргументації свого позову власниця квартири заявила, що через те, що орендарка з'їхала без попередження та пошкодила телевізор, вона відчувала «почуття образи, обурення, приниження гідності».

Про це йдеться у рішенні Рівненського суду.

Так, у листопаді 2022-го власниця квартири впустила у своє житло орендарку та підписала відповідний договір. Через кілька місяців, наприкінці січня 2023-го, жінка покинула житло.

У позові йдеться, що власницю квартири про виселення не попередили.

 

А коли вона перевірила житло, виявилося, що помешкання «в антисанітарних умовах», поламаний карниз і телевізор. 

Власниця квартири також вимагала компенсації моральної шкоди через «щоденні думки, спогади про наслідки психотравмуючої події, застереження, потребу уникнути аналогічних обставин, тривоги, почуття образи, обурення, приниження гідності».

«Західполітехсервіс» вивчив LCD телевізор та підтвердив, що на панелі є тріщина. Вартість заміни матриці становить 8 тис. грн.

Суд розглянув справи без участі сторін. В результаті ухвалено рішення стягнути з орендарки вартість місячної оренди, яку вона не внесла (а саме 6289 грн), 8 тис. моральних збитків, а також 8 тис. на ремонт телевізора.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень