З якими хворобами на Рівненщині найбільші та найменші проблеми

В області є цілий профіль громадського здоров`я

У Рівненщини є власний профіль громадського здоров'я. Він демонструє, яка захворюваність найбільш характерна для регіону та стан здоров’я населення в цілому.

Такі профілі розробив Центр громадського здоров'я по всій Україні за прикладом Норвегії, проаналізувавши демографію, екологію, фактори ризику та показники фізичного стану мешканців.

У мешканців Рівненщини є власні плюси та мінуси, розповіла координаторка із вакцинації у Рівненській області Олена Гандзюк:

На жаль, характерне збільшення злоякісних новоутворень. До того ж у людей віком 15-19 років. Натомість низькі показники захворюваності на ВІЛ/СНІД.

 

Це при високому рівні діагностики, тобто можна говорити, що у нас дійсно низький показник захворюваності. Водночас, у нас висока захворюваність на гепатити.

Також на Рівненщині низький показник абортів, зауважила Гандзюк. Зауважимо, що у Норвегії враховують 350 показників здоров’я.

Натомість в Україні Центр громадського здоров’я враховує лише 25 найбільш вірогідних. Докладніше із профілем громадського здоров’я ви можете ознайомитися нижче: 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень