З яких грибів категорично заборонено варити суп: вони виділяють отруту під час приготування

Про це мало хто знає

Гриби – доволі небезпечний продукт, який може спричинити отруєння і навіть смерть. Зокрема, є такі гриби, з яких не варто варити суп. Це стосується навіть лисичок. У них є отруйний токсин.

Не слід готувати перезрілі гриби і ті, які росли біля дороги, вони мають у своєму складі найбільше небезпечних для здоров’я токсинів. Розповідаємо, з яких грибів не варто варити суп, а які можна готувати.

З яких грибів не можна варити суп, бо вони містять токсини

  • Пластинчасті гриби

Цей вид грибів під час варіння може виділяти токсини, тому їх не варто кидати в суп: грузді, рижики, лисички, сироїжки, весняні сморчки. Використовувати у суп їх можна лише, двічі проваривши.

  • Перестиглі гриби

Такі гриби містять зіпсований білок, який за своїми властивостями схожий на хітин – це вкрай небезпечна сполука, яка може провокувати алергічні реакції. Також старі гриби заражені цвіллю та паразитами, які потрапляють до супу під час його приготування.  

  • Гриби, зібрані біля доріг

Такі гриби накопичують важкі метали та різні отруйні речовини, часто їх концентрація перевищує норму. Зокрема, у капелюшках збираються токсини з опадів та вихлопних газів, там також можуть бути радіоактивні елементи. А під час приготування переспілих грибів ці отруйні речовини залишаються у бульйоні.

З яких грибів можна готувати суп

Найсмачніший грибний суп виходить із білих грибів, шампіньйонів, опеньок та маслюків. Перед тим, як варити суп, гриби треба ретельно вимити та почистити, маленькі можна не розрізати, великі варто розділити на кілька частин.

Після першого варіння гриби краще посмажити, щоб надати страві більш насиченого смаку, а вже потім кидати в суп.

Джерело: ТСН

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Патрульні у Рівному знайшли східноєвропейську лайку

Сьогодні в районі парку "Грабник" перехожий знайшов собаку. Тваринка породи Східносибірська лайка, була в нашийнику. Патрульні відвезли її в управління патрульної поліції за адресою: м. Рівне, вулиця Степана Бандери 14-А.  Телефон для контакту: 

У Рівному знайшли посвідчення військового

На вулиці Шевченка у Рівному знайшли посвідчення військового. Документ виданий на ім'я Татаріна Бориса Петровича. За детальнішою інформацією варто звертатися за номером - 096 795 83 31

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

Більше оголошень