Як очистити сковороду від нагару та жиру: знадобляться лише 2 інгредієнти

Ви тепер так чиститимете сковороди завжди

Практично кожна господиня має кілька старих сковорідок з багаторічним нагаром, які вже неможливо відмити. На такому посуді вже не хочеться готувати, але й викинути шкода. Виявляється, є шанс подарувати такому кухонному начинню друге життя.

Як відмити чавунну сковороду

Чавунний посуд, на відміну від сковорідок з антипригарним покриттям, можна сміливо чистити щіткою та жорсткими губками. Для того, щоб відмити кіптяву і нагар з такого посуду, потрібні всього 2 інгредієнти, які є в кожному будинку – сода й оцет.

Посипте забруднену сковороду щільним шаром соди й залийте оцтом. Залишіть посуд у такому стані на 1 годину. Потім просто видаліть залишки нагару жорсткою щіткою.

Як відмити сковороду з антипригарним покриттям

Посуд з антипригарним покриттям дуже делікатний і чистити щіткою його не можна. Для чищення такого посуду використовують мильні розчини. Натріть чверть шматка господарського мила, додайте 10 г солі, 10 г гірчичного порошку і 2 ст. л. нашатирного спирту. Цю суміш нанесіть на забруднену поверхню сковороди та залиште на 30 хвилин. Потім промийте посуд водою.

Є ще один метод чищення сковороди за допомогою картопляного крохмалю. Для цього візьміть ємність, поставте туди сковороду і залийте водою. Потім додайте крохмаль із розрахунком 100 г на 2 літри води. Прокип’ятіть у цьому розчині сковороду протягом 30 хвилин і весь бруд відійде.  

Джерело: odnaminyta

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені документи у Рівному: пропонують винагороду

Вчора у районі автовокзалу близько 8 ранку були загублені документи. Тих, хто знайшов, просять повернути за винагороду. Ліщук Руслан Романович - 0 (67) 408 57 66

Собаку з двома нашийниками бачили у Новому Дворі

У Новому Дворі помітили собаку. На вигляд це довгошерста німецька вівчарка, має два нашийники.

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Більше оголошень