З травня уряд змінює умови виплати допомоги внутрішнім переселенцям (ВПО)

Зміни досить суттєві

Постановою Кабміну від 16.04.2022 р. №457 визначено оновлені умови підтримки окремих категорій населення, які постраждали у зв'язку з військовою агресією рф проти України. Документ набрав чинності з 19 квітня.

Передбачається, що за березень і квітень 2022 року допомога надається всім ВПО, згідно з постановою КМУ «Деякі питання виплати допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам» від 20 березня 2022 року №332.

 

А от починаючи з травня, таку допомогу надають ВПО, які перемістилися з території тергромад, що розташовані в районі проведення воєнних (бойових) дій або які перебувають в тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні), а також ВПО, у яких житло зруйноване або непридатне для проживання внаслідок пошкодження і які подали заявку на відшкодування відповідних втрат, зокрема через Єдиний державний вебпортал електронних послуг.

Перелік територіальних громад, що розташовані в районі проведення воєнних (бойових) дій або які перебувають в тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні), затверджується Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій за погодженням з Міноборони на підставі пропозицій відповідних обласних та Київської міської військових адміністрацій.

Кому надається підтримка у зв'язку з військовою агресією росії проти України:

  • особам, які евакуюються із населених пунктів, що розташовані в районах проведення воєнних (бойових) дій (можливих бойових дій), у безпечні райони - це гуманітарна та інша допомога цивільному населенню в умовах воєнного стану в Україні або допомога за рахунок коштів міжнародних організацій;
  • особам, які проживають у деокупованих населених пунктах, не мають і не мали статусу ВПО - гуманітарна та інша допомога цивільному населенню в умовах воєнного стану.

При цьому, для осіб, які проживають у населених пунктах, які перебувають в тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні), нарахування і виплата всіх належних соціальних виплат (пенсій, соцдопомоги, пільг та субсидій тощо) продовжуються в повному обсязі.

Допомога надається у розмірах:

  • для осіб з інвалідністю та дітей — 3000 грн/міс.;
  • для інших осіб — 2000 грн/міс.

Джерело: ligazakon

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень