«Віднині кожен Поляк - мені Брат», - рівнянин зворушив мережу історією народження сина у війну

Адже у хлопчика був серйозний діагноз

Народженням сина похвалився у соцмережі Фейсбук ведучий урочистих подій з Рівного Володимир Кравчук. Він зізнався, що довго не міг розповісти про цю подію. Хоча хлопчик з'явився на світ ще 21 березня.

Справа в тому, що малюку ще в утробі матері поставили діагноз - коартація аорти.

 

Це означало, що пологи будуть непростими. Тобто народжувати потрібно було близько біля кардіологічного центру, щоб після пологів малюку найшвидше зробити операцію.  

 

Дружина Володимира через це збиралася лягти на збереження у Києві. Адже українські фахівці успішно роблять операції дітям на серці. Але за 4 дні до поїздки до столиці в Україні почалася війна.

Тож родина вирішила народжувати у Польщі. Там три клініки, де роблять дітям такі операції. Подружжя в одній з цих клінік знайшло українку Людмилу Римарук, яка там працює. І вона взялася допомогти все оформити. 

По дорозі до кордону ми жартома обговорювали ім’я для сина, і придумали так: якщо вже так сталося, що він народиться в Польщі, то і ім’я нехай буде польське - Януш.

 

А вже за декілька днів я дізнався, що нашу історію розповіли одному професору, який займається діагностикою, лікуванням та профілактикою хвороб серця, і він погодився нам допомогти - безкоштовно, - пише Володимир.

 

Цікаво, що професора, який взявся оперувати малюка, звали саме Януш. Це Януш Скалскі (Janusz Skalski).

Напевно, це доля. Отак, мав бути Януш, бо родився в Польщі, а тепер буде Януш на честь людини, яка дала йому шанс на життя.

Новоспечений татусь подякував усім, хто допоміг з порятунком сина.

Я дякую усім, хто допоміг нам. Я дякую дівчині Наталці, яка допомогла нам на кордоні.

 

Я дякую польським волонтерам, які допомогли у всьому, починаючи від чашки гарячого чаю на кордоні до заселення.

 

Дякую пану Войтеку і пані Олі, які прихистили мою сім’ю у себе вдома.

 

Я дякую Людмилі і професору Янушу Скалскі, та хірургам, які безпосередньо проводили операцію, за те, що мій син буде жити.

 

Я перед всіма Вами у неоплатному боргу.

Віднині кожний Поляк - мені Брат. І про це мені завжди буде нагадувати мій син.

 

Малюку успішно зробили операцію 31 березня. Його сьогодні виписують з лікарні. Попереду у нього ще 2 операції. Але щасливий батько впевнений, що все буде добре. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень