З наметом на озеро? Чи в ліс? Куди на Рівненщині можна в похід під час війни

Спати в наметі можна не всюди

Для того, хто готовий частково пожертвувати комфортом заради вражень, немає нічого приємнішого, ніж у світанковій прохолоді зварити каву на вогнищі, і пити її біля водойми, насолоджуючись ранковою тишею. Повітря чисте - аж дзвенить, вся поверхня води вкрита периною туману, який ліниво просочують перші промені сонця.

Якщо, читаючи цей опис, ви з панікою думаєте, який же на тому березі дубак, спина болить після ночі в палатці без ортопедичного матрацу, а мурахи кусають за такі місця, що й зізнаватись соромно - закривайте цю статтю. Вона не для вас.

А для решти ми вирішили розібратись, чи можна взагалі під час війни ночувати в наметі.

Як регламентуються туристичні походи з наметами під час комендантської? Можна спати в наметі, приміром, на березі озера? А в лісі?

Як розповів Радіо Трек речник Рівненської ОДА (ОВА) Олександр Поліщук, немає жодного документу, що забороняє спати в наметі біля озера:

- Під час комендантської години заборонено пересування з 23 до 5 години. Заборона спати в наметі біля озера ніяким документом не передбачена. Але ходити у цей час по місцевості (пересуватися) - заборонено.

 

Отже, поставити намет біля озера можна, якщо не гуляти під час комендантської.

Що ж до  лісу, то тут складніше. Адже на Рівненщині заборонено відвідувати ліси. Можна лише збирати дикороси, і то не всюди:

- Також слід пам’ятати про заборону відвідування лісів, яка діє на Рівненщині. Адже дозволено лише збирати дикороси на території області всюди, крім північних частин шести тергромад нашого регіону, які межують із Білоруссю, - пояснив пан Олександр.

Отже, ставити намет в лісі не можна, оскільки заборонено відвідувати ліс.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень