З Мінська виїхали «Смерчі» та «Точка-У»: Білорусь розгортає сили спецоперацій на кордоні з Україною

Білорусь вирішила полякати українців та поляків розгортанням війська

Міністерство оборони Білорусі 10 травня оголосило про другий етап перевірки боєздатності збройних сил у відповідь на «нарощування військової присутності» сил НАТО та України біля білоруських кордонів.

Про це повідомив начальник генерального штабу збройних сил Білорусі Віктор Гулевич.

Тим часом білоруські активісти повідомляють, що до українських кордонів рухаються «Смерч» та Точка-У.

Війська масово стягуються не лише до наших кордонів, а й до кордонів Польщі. Також триває розконсервація техніки та заклик резервістів до військкоматів.

Білоруське Міноборони стверджує, що за останні пів року США із союзникам збільшили чисельність військового угруповання біля кордонів країни більш як удвічі. Крім того, у Східній та Південно-Східній Європі мають відбутися до восьми військових навчань.

Відпрацювання питань із застосування розвідувально-диверсійних сил, висадження десанту, застосування сил спеціальних операцій не свідчить про миролюбну спрямованість цих навчань, — стверджують у відомстві.

Відповідно, міністерство оборони Білорусі розпорядилося в межах другого етапу перевірки боєготовності розгорнути батальйонно-тактичні групи на заході й північному заході країни.

Також у Білорусі звертають увагу на те, що в Україні біля кордону створене угруповання «загальною чисельністю до 20 тисяч людей», що "також вимагає від нас (Мінська - ред.) реакції — а саме розгортання сил спецоперації на півдні країни.

Окрім того, в Брестській та Гродненській областях Білорусі відбудеться формування територіальних військ: на військові збори загалом планують призвати близько 430 людей.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень