Голуби миру, патріотичні кульки та особливий QR-код: Якою буде головна ялинка України?

І за чиї кошти її встановлюватимуть цього року

Головну ялинку України цього року відкриють на день Святого Миколая, 19 грудня.

Організатори новорічного свята на Софійській площі запевнили, що ялинка не буде занадто яскравою та розкішною, а з бюджету використають – нуль копійок.

Президент Folk Ukraine та організатор новорічного свята на Софійській площі Ігор Добруцький розповів, що місто затвердило змішаний варіант головної ялинки. Вона буде дуже скромною, приблизно 11 метрів висотою.

Новорічна красуня буде без ілюмінації, дерево прикрасять іграшками-кульками з національною символікою та білими голубами – символами миру. Частину голубів планують розіграти на аукціоні. Вторговані кошти передадуть на допомогу армії.

 

Основу новорічного дерева прикрасять прапорами країн-партнерів, які підтримують Україну в цій війні. Також на ялинці буде QR-код для усіх охочих донатити на ЗСУ.

Освітлюватиметься ялинка з допомогою генераторів. Також, за словами організаторів, на площі планували встановити декілька велосипедів і гірлянди мали світитись від того, що люди будуть крутити педалі. Втім, від такої ідеї довелося відмовитися.

Бо люди будуть скупчуватись під ялинкою і безперервно крутити педалі, аби вона світила вогнями та патріотичними гаслами. Це добре, але для мирного часу, – зауважив Ігор Добруцький.

Варто зауважити, що головну ялинку країни не планували встановлювати за кошти міського бюджету. Вже декілька років її встановлюють за кошти приватних компаній спонсорів, які долучаються до проведення новорічних та різдвяних свят. Так планується і цього року.

Джерело: ТСН

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень