Перших любителів халяви впіймали на Рівненщині. Вони дорого заплатять

За незаконну вирубку хвойних передбачений не лише штраф, а й грошове відшкодування

На Рівненщині вже зловили перших любителів халяви, які збиралися вкрасти новорічне дерево. Завдяки роботі мобільних рейдових груп, на порушників склали 8 протоколів.

Ті, хто встиг незаконно зрубати дерево, заплатять не лише штраф, а й відшкодують лісгоспу заподіяну шкоду.

Про це в ефірі «Українське радіо: Рівне» розповів перший заступник начальника обласного правління лісового та мисливського господарства Михайло Прокопчук.

Покарання за незаконну вирубку хвойних складаються із суми заподіяної шкоди лісу та штрафу:

  • розмір шкоди залежить від місця скоєння незаконної рубки новорічного дерева та його діаметру у корі біля шийки кореня – це від 545 до 2465 грн;
  • а от штраф, згідно з чинним законодавством, становить від 510 до 1020 грн, а посадові особи заплатять від 2550 до 5100 грн.

До слова, напередодні Нового року усі хвойні насадження охороняються особливо ретельно. Наразі в області функціонує 139 спеціальних рейдових груп, які цим займаються.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень