Українцям пояснили, як купити новорічну ялинку, щоб не отруїти сім'ю

Поради, які можуть врятувати вашу квартиру та рідних людей

Українці вже почали купувати ялинки для новорічних свят. Важливо враховувати, що виробники штучних ялинок іноді використовують небезпечний токсичний пластик, попередила експерт із захисту прав споживачів Ольга Котехова.

За словами фахівця, в останні роки штучні ялинки в Україні стали купувати все частіше, оскільки є можливість їх багаторазового використання.

Яку небезпеку несе штучна ялинка?

Такі «хвойні красуні» з пластику експерт рекомендує купувати в спеціалізованих магазинах, або в тих місцях, де покупцеві можуть надати документи на товар.

Річ у тому, що нерідко фіксуються випадки, коли новорічний декор був виготовлений з неякісного пластику, що в підсумку загрожує і дітям, і дорослим отруєннями від його випарів.

Ялинки з неякісної пластмаси легко займаються, тому в разі замикання в проводці подібна новорічна прикраса може моментально спалахнути й спричинити пожежу.

На відміну від легкозаймистої неякісної пластмаси, сертифікований і якісний пластик, навіть якщо загориться, спочатку плавитиметься, буде текти й видавати запах. Це дозволить вам своєчасно помітити небезпечну ситуацію та оперативно її усунути.

Як розпізнати «отруйну» ялинку?

Спеціалістка перерахувала способи, як при виборі новорічних дерев можна виявити небезпечні товари з неякісного пластику.

  1. Відсутність сильного токсичного запаху.

Якщо це запах просто нової пластмаси - не такий, що ріже нюх - тоді це нормально. Якщо сильний, стійкий - це вже небезпечно, - говорить Котехова.

  1. Якщо ви купуєте ялинку на ринку, уточніть у продавця, звідки була вона завезена, а ще перевірте маркування на упакуванні.
  2. Продавець зобов'язаний надати покупцеві документи, що підтверджують, що товар пройшов контроль і безпечний.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень