З 1 вересня запроваджуються нові правила перетину кордону з Польщею

На пунктах пропуску на західному кордоні розпочинають пілотний проєкт

Йдеться про мінімізацію черг із транспортних засобів, що передбачає тимчасову зміну категорій пунктів пропуску українсько-польської ділянки кордону (4 пункти пропуску – до 7,5 т і 4 пункти пропуску – понад 7,5 т).

Митники кажуть, що зростання транспортних потоків через наявні пункти пропуску в напрямку західного кордону під час війни збільшилося настільки, що значно перевищило їхні потужності. Через це перед ПП виникають затори, особливо з вантажівок – на деяких пунктах пропуску вони сягають десятків кілометрів.

Тому, експеримент, який триватиме протягом вересня 2022 року, повинен зменшити ці черги. 

Отже,

  • Автомобілі з дозволеною максимальною масою не більше 7,5 тон будуть оформлятися лише на пунктах Зосін – Устилуг, Долгобичув – Угринів, Будомєж – Грушів, Кросценко – Смільниця.
  • Вантажний транспорт з дозволеною масою понад 7,5 тон зможе перетинати кордон лише у пунктах: Дорогуск – Ягодин, Гребенне – Рава-Руська, Корчова – Краковець, Медика – Шегині.

В Державній митній службі України підкреслили:

зміни в організаціі руху стосуються лише вантажного транспорту і не зачіпає легкових авто.

За результатами пілотного проєкту буде ухвалене рішення щодо необхідності впровадження такого порядку організації руху авто на українсько-польському кордоні на постійній основі.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень