З 1 травня газ може подешевшати тільки у трьох областях

Його облік відбуватиметься у кіловат-годинах, а значить йдеться про регіони які отримують паливо із меншою теплотою згоряння

По завершенню опалювального сезону, з травня Україна перейде на європейські стандарти обліку газу. Тепер у квитанціях будуть зображатися не кубометри, а в кіловат-години. Відтак на зниження сум за газ можуть розраховувати мешканці областей, які отримують газ із меншою теплотою згоряння.

 Споживачі в регіоні, який отримує газ із меншою теплотою згоряння, платитимуть менше за ті ж самі спожиті об'єми, — пояснив начальник управління метрології та газовимірювання «Оператора ГТС України» Микола Болховітін.

Нещодавно фахівці ОГТСУ склали карту з якої  зрозуміло, що на сьогодні на зниження суми у платіжках могли б розраховувати мешканці Львівщини, Полтавщини, Кіровоградщини.

Однак у ОГТСУ попереджають, що фактори, які впливають на якість газу, не є постійними.

Газ, який надходить кінцевому споживачеві, це результат змішування газу з різних джерел. Тому його теплота згоряння постійно змінюється залежно від регіону, газопроводу, сезону (літо/зима) і навіть від часу доби. Мета закону — щоб споживачі у регіонах, де газ має меншу теплоту згоряння, платили за одержаний продукт менше, — підсумував представник «Оператора ГТС України».

Джерело: kosatka.media



Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень