З 1 березня 2022 року чиновникам заборонять вимагати довідки про прописку

Інформація про місце проживання особи буде внесена до відомчої інформаційної системи

З 1 грудня 2021 року став чинним Закон «Про надання публічних (електронних публічних) послуг щодо декларування та реєстрації місця проживання в Україні».

Передбачається, що місце проживання особи, зареєстроване до набрання чинності цим Законом, не підлягає повторній реєстрації.

Для підтвердження інформації про місце проживання (перебування), зареєстроване до 1 грудня 2021 року, особа може подавати відомості про місце проживання, що були внесені до паспорта-книжечки, е-паспорта, е-паспорта для виїзду за кордон чи  витягу з реєстру територіальної громади.

Також цей закон зазначає, що з дня запровадження доступу до відомчої інформаційної системи, але не пізніше 1 березня 2022 року, інформація про місце проживання (перебування) особи підтверджується також із зазначеної відомчої інформаційної системи.

«З 1 березня всі органи влади не мають права просити прописку. У них буде доступ до сервісу. Посадова особа, яка має на це право, в один клік буде отримувати інформацію, про те, де ви живете. Довідки не потрібні» -  зазначив перший заступник міністра цифрової трансформації Олексій Вискуб.

Крім цього, перевірку місця проживання забезпечує Державна міграційна служба.

Це стосується здійснення перевірки органами державної влади, органами місцевого самоврядування, підприємствами, установами та організаціями незалежно від форми власності відомостей щодо адреси місця проживання (перебування) особи. Перевірка проводиться за запитом органів державної влади та за бажанням особи, що перевіряється.

Джерело: Судово-юридична газета

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень