Хомко назвав умови, за яких візьме немісцевих дітей у садочки (ВІДЕО)

І не погоджується з думкою міністра освіти

Питання прийому дітей з навколишніх сіл та селищ Рівного у місті піднімають ще з 2016 року. Тоді уже не вперше, проте активніше почали говорити про відмову у прийомі дітей на навчання у Рівному, якщо батьки дитини і дитина не зареєстровані у місті.

Ще тоді, у 2016 році, міський голова Володимир Хомко говорив, що територіальна громада, яка вирішила не приєднуватися до громади Рівного, а значить має власний бюджет і ресурси, повинна утримувати свої садки та вирішувати відповідні проблеми своїх жителів – самостійно. Не перекладаючи їх на плечі рівнян. Далі пряма мова:

Якщо ця громада не приєдналася до Рівного, має свій бюджет, (то чому) навантаження на дитячі садки, школи, гуртки – наші?

Ні, будь ласка, створюйте свої гуртки, школи і йдіть туди. А в місті Рівному – тільки ті, хто в місті Рівному платить податок та живе.

 Це питання підняли і під час візиту на Рівненщину міністра освіти Лілії Гриневич. І вона зазначила таке:

Я перепрошую, але так не можна. В нас вже є судове рішення з цього приводу, якщо треба я звернусь як Міністр до нього. В нас була подібна ситуація по Києву. Мають реєструвати всіх, хто може працювати у Рівному так само, тому що люди, які працюють у Рівному, вони сплачують податки, – сказала міністер освіти і науки України Лілія Гриневич.

Журналісти UA:Рівне звернулися за коментарем до міського голови Володимира Хомка. Проте за останні роки, його думка не змінилася:



 В мене інша думка від Лілії Гриневич. Вона має право на свою думку. Ми знаємо, як вийти з цього положення, на відміну від Лілії Гриневич, ми знаємо, що робити.

 В законі чітко написано, що ми можемо прийняти людину з села, якщо в місті є вільне місце. Я вас запевняю, вільного місця у нас не буде, і це буде оформлено спеціальним документом.

Всіх, хто захоче приєднатися, ми дружньо приєднаємо в свої обійми, зробимо так, щоб вони не пошкодували, і все, що є у місті, буде їхнє. Ми нікого силою не заставляємо і не шантажуємо, але очевидно, що я прикладу максимум зусиль, щоб мої... ті, хто мене обирає, жили максимально краще, наскільки я це можу зробити.

Кажу про те, що знаю: якби ви в Америці сказали комусь, що хочете повести дитину не в тому районі, де живете, вас би забрали в психіатричну лікарню, – прокоментував міський голова Рівного Володимир Хомко.

 

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень