Їжа майбутнього: чим ми будемо харчуватися вже за 10-20 років?

М’ясо з пробірки – це не все, чим нас будуть дивувати кухарі майбутнього

Майбутнє не за горами, і воно стосується не лише комп’ютерів, роботів і транспорту. Харчова промисловість теж не стоїть на місці

Їжа, видрукована на 3D-принтері

Технологія 3D-друку з кожним роком розширює коло своїх можливостей. Тож не дивно, що вчені спробували надрукувати їжу. Подібний метод приготування їжі дозволяє значно заощадити час на її приготування. На сьогодні, наприклад, для приготування шоколадного десерту треба близько 10 хв. Вчені прогнозують, що в найближчому майбутньому подібні пристрої з’являться на кожній кухні.

Пам’ятаєте піцу з маленької коробочки з фільму «Назад у майбутнє»? Можливо, це стане реальністю, тільки трішечки в іншому форматі.

Їжа з комах

У багатьох азіатських країнах страви з комах — частина звичного раціону. Фахівці передбачають, що у майбутньому ця картина вже не буде екзотикою і для Європи.

З погляду поживності комахи і справді справжня знахідка. Наприклад, в 1 кг цвіркунів міститься більше вітамінів, макро- та мікроелементів, ніж у кілограмі яловичини. А для їх вирощування треба значно менше місця та грошей. Більше того, у комах набагато менше калорій, що також є великим плюсом для багатьох людей.

Технологи вже зараз розробляють рецепти страв майбутнього. Загалом, вчимося не замислюватися, як і з чого саме приготована ​​апетитна страва у ресторані — у майбутньому таке вміння стане в пригоді

Їстівні пляшки

У світовий океан щорічно потрапляє від 5 до 13 млн тонн пластику, при цьому середній час розкладання пластикової пляшки займає близько 400 років. Тому британські інженери запропонували оригінальну ідею, яка дозволить відмовитись від пластикових пляшок.

Розробка ємності для води зайняла 2 роки і тепер її творці готові уявити своє творіння на ринку.

 

Упаковка майбутнього називається Ooho. Вона виготовлена ​​з натурального екстракту водоростей, тож є не лише їстівною, а ще й корисною.

Очевидно, ви не повинні щоразу з’їдати ємність для води – її можна буде й викинути. Однак на її розкладання піде всього кілька тижнів – і без жодної шкоди для природи.

Хрумкі медузи

Ці малоприємні слизькі істоти останніми роками надмірно розплодилися у Середземному, Чорному й навіть Азовському морях. Ми не звикли думати про медуз, як про щось смачненьке, але нещодавно дослідники виявили, що ці істоти можуть стати поживною закускою.

У вживанні медуз є свої плюси: вони містять цілий набір вітамінів та мінералів, а також є джерелом протеїну і містять мало калорій.

У японській кухні цю страву вишукано називають «кришталевим м’ясом». Кількість риби зменшується через надмірний вилов, так що вживання в їжу медуз скоро стане необхідністю.

Штучне м’ясо

Яловичина, яка штучно вирощується у лабораторіях, вже зараз стала реальністю. Нині котлети з такого м’яса коштують кількасот тисяч доларів, але буквально через 10-20 років ціни будуть вже геть не такими. Причому дедалі більше людей віддаватиме такому м’ясу перевагу через етичні міркування.

Вчені продовжують удосконалювати технології, щоб зробити м’ясо з пробірки ще доступнішим і нарешті вивести його на глобальний ринок у найближче десятиліття.

Джерело: Joy-pup

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень