

М’ясо з пробірки – це не все, чим нас будуть дивувати кухарі майбутнього
Майбутнє не за горами, і воно стосується не лише комп’ютерів, роботів і транспорту. Харчова промисловість теж не стоїть на місці
Технологія 3D-друку з кожним роком розширює коло своїх можливостей. Тож не дивно, що вчені спробували надрукувати їжу. Подібний метод приготування їжі дозволяє значно заощадити час на її приготування. На сьогодні, наприклад, для приготування шоколадного десерту треба близько 10 хв. Вчені прогнозують, що в найближчому майбутньому подібні пристрої з’являться на кожній кухні.
Пам’ятаєте піцу з маленької коробочки з фільму «Назад у майбутнє»? Можливо, це стане реальністю, тільки трішечки в іншому форматі.
У багатьох азіатських країнах страви з комах — частина звичного раціону. Фахівці передбачають, що у майбутньому ця картина вже не буде екзотикою і для Європи.
З погляду поживності комахи і справді справжня знахідка. Наприклад, в 1 кг цвіркунів міститься більше вітамінів, макро- та мікроелементів, ніж у кілограмі яловичини. А для їх вирощування треба значно менше місця та грошей. Більше того, у комах набагато менше калорій, що також є великим плюсом для багатьох людей.
Технологи вже зараз розробляють рецепти страв майбутнього. Загалом, вчимося не замислюватися, як і з чого саме приготована апетитна страва у ресторані — у майбутньому таке вміння стане в пригоді
У світовий океан щорічно потрапляє від 5 до 13 млн тонн пластику, при цьому середній час розкладання пластикової пляшки займає близько 400 років. Тому британські інженери запропонували оригінальну ідею, яка дозволить відмовитись від пластикових пляшок.
Розробка ємності для води зайняла 2 роки і тепер її творці готові уявити своє творіння на ринку.
Упаковка майбутнього називається Ooho. Вона виготовлена з натурального екстракту водоростей, тож є не лише їстівною, а ще й корисною.
Очевидно, ви не повинні щоразу з’їдати ємність для води – її можна буде й викинути. Однак на її розкладання піде всього кілька тижнів – і без жодної шкоди для природи.
Ці малоприємні слизькі істоти останніми роками надмірно розплодилися у Середземному, Чорному й навіть Азовському морях. Ми не звикли думати про медуз, як про щось смачненьке, але нещодавно дослідники виявили, що ці істоти можуть стати поживною закускою.
У вживанні медуз є свої плюси: вони містять цілий набір вітамінів та мінералів, а також є джерелом протеїну і містять мало калорій.
У японській кухні цю страву вишукано називають «кришталевим м’ясом». Кількість риби зменшується через надмірний вилов, так що вживання в їжу медуз скоро стане необхідністю.
Яловичина, яка штучно вирощується у лабораторіях, вже зараз стала реальністю. Нині котлети з такого м’яса коштують кількасот тисяч доларів, але буквально через 10-20 років ціни будуть вже геть не такими. Причому дедалі більше людей віддаватиме такому м’ясу перевагу через етичні міркування.
Вчені продовжують удосконалювати технології, щоб зробити м’ясо з пробірки ще доступнішим і нарешті вивести його на глобальний ринок у найближче десятиліття.
Джерело: Joy-pup
Радіо Трек: НОВИНИ
7 безглуздих шкільних предметів, яким навчали у СРСР
Що сталося з Ані Лорак після весілля: друг зрадниці розповів правду
Найкращі дружини за датою народження
Не лише ціною: чим відрізняється хек від минтая — проста відповідь
З 2026 року таких доларів більше не буде: чи потрібно міняти старі гроші?
Чому прикмети забороняють повертати порожній посуд
Запаси на зиму робити ще рано. Які продукти в Україні подешевшають
Людей все частіше атакують прихильники солодких ароматів: Як уникнути алергії від укусів комах
Як захистити хліб від цвілі: Так робили ще наші бабусі
Ніби з грядки: Як зберігати продукти в холодильнику, щоб вони довго були свіжими
У Рівному поряд з кафе "Fortissimo" знайдено пенсійне посвідчення, на ім'я Ремізова Віра Олексіївна За деталями звертайтесь за номером: +380964330774
У Рівному шукають вівчарку по кличці Луна. Зелений ошийник, зникла в районі Боярки 5 лютого. Номери власників: 0969732925
Біля магазина «Копійка» на розі вулиць Грушевського та Гайдамацької (колишня Струтинської) знайшли ключі. Телефонувати за номером: 0689097415