Людей все частіше атакують прихильники солодких ароматів: Як уникнути алергії від укусів комах  

8 липня – День боротьби з алергією

Фото - depositphotos
Фото - depositphotos

Від алергії страждає кожен третій житель нашої планети. При цьому кожне десятиліття кількість хворих збільшується вдвічі.

Алергічні реакції, наприклад, на укуси комах, бувають різними. У когось це просто почервоніння та свербіж, в інших – забагато серйозніше. Може підвищуватися температура тіла, з’являється запаморочення, задуха, підвищується тиск і навіть можна втратити свідомість. 

Цікаво, що немовлята можуть взагалі ніяк не реагують на укус комах. Оскільки їх організм ще не знає, як на них реагувати.

До речі, алергія на комах існує, причому не лише на укуси, а й на продукти їх життєдіяльності. Якщо одні комахи кусають через потребу в харчуванні кров’ю людини (комарі, кліщі, мошки, блохи, клопи), то інші — через відчуття загрози (оси, бджоли, шершні та інші комахи, які жалять).

У День боротьби з алергією, який відзначають 8 липня, фахівці обласного центру контролю та профілактики хвороб у Рівному нагадали, що особливо влітку важливо уникати укусів комах, які можуть спровокувати алергічні реакції.

Встановіть захисні протимоскітні сітки на вікна та двері, щоб не допустити проникнення небажаних гостей.

 

Якщо гуляєте на вулиці в період цвітіння квітів, зважайте на комах, яким вони теж цікаві.

 

Будьте обережні при приготуванні страв на відкритому повітрі, вживанні солодких фруктів чи напоїв, особливо пантруйте за дітьми при споживанні ними морозива, льодяників на паличці тощо, щоб не допустити укусів в ротову порожнину.

Якщо біля вас літають жалячі комахи, зберігайте спокій і перейдіть в інше місце, не потрібно їх відганяти, робити різкі рухи. Не варто зловживати парфумами та ароматичними косметичними засобами, адже це теж може спровокувати атаку.

Якщо ж уникнути укусу не вдалося, промийте місце укусу водою з милом, видаліть жало, покладіть холодний компрес, щоб зменшити набряк та больові відчуття.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень