Їхати й Рівне не потрібно. Соцпослуги надаватимуть на місцях

В області нині понад 220 тисяч осіб отримують різноманітні соціальні послуги

З1 січня 2021 року функції управлінь соцзахисту переходять на рівень територіальних громад. Таким чином, соціальні виплати люди отримуватимуть у своїх громадах.

 На Рівненщині є понад 220 тисяч отримувачів соціальних виплат. З  нового року люди мають продовжувати отримувати соцгарантії. На сьогодні Острозька територіальна громада є найбільш прогресивною у питанні впровадження процесу, тому, як пілотна, вона першою розпочне передачу функцій з призначення та виплати державних соціальних допомог, пільг та житлових субсидій, - відзначила заступниця голови ОДА Людмила Шатковська.

Громади, за прикладом Острозької,  мають приєднатись до спеціального програмного комплексу «Інтегрована інформаційна система «Соціальна громада», який впроваджує Мінсоцполітики. Через нову програму можна клопотати про призначення понад 60 видів соціальної допомоги. Для цього громаду забезпечили комп’ютерною технікою.

До слова, із січня 2021 року усі територіальні громади мають під'єднатися до платформи «Соціальна громада», а з березня вже повноцінно працювати. Для цього потрібно подати заявку, підписати угоду з ІОЦ Мінсоцполітики та отримати модулі шифрування й програмне забезпечення.

Як пояснила директор департаменту Юлія Шигорева, з 1 січня у РДА документів для здійснення виплат не прийматимуть. Ця функція відтепер належатиме представникам територіальної громади, які у цифровому форматі передаватимуть для ухвалення рішень до відповідних органів виконавчої влади.

Втім, з 1 січня 2021 року органи соцзахисту РДА ще зможуть приймати від громадян документи в електронному вигляді – на призначення держдопомог, пільг, субсидій. Подати їх можна виключно через ЦНАПи.

А вже з 1 березня 2021 року відповідні документи прийматимуть виключно посадовці виконавчих органів рад або через ЦНАП в електронному вигляді.

Робота органів соцзахисту міських рад міст обласного значення не зміниться – на території територіальних громад, до складу яких входять території міст обласного значення, органи соцзахисту продовжують і приймати документи, і призначати виплати.

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень