Ялинка неподалік РОДА в м. Рівне: чи вдасться її зберегти? (6 ФОТО)

Дещо про забудову біля «Єврейки»

Неподалік Рівненської облдержадміністрації росте висока ялинка. На вигляд їй років 50.

Вона густа і гарна. Висока і пишна.

Якби така росла на майдані Незалежності, ми б не мали клопоту й дурних щорічних дискусій про «штучну йолку» за два-три мільйони.

Але наша зелена красуня росте не там, а посеред двох запланованих у Рівному новобудов.

На задньому плані парк. Так звана "Єврейка"

Новобудов, які, вочевидь, можуть покласти край її існуванню. До того ж, як виглядає, ці дві новобудови, очікувана висотка на місці кінотеатру «GONZO» та кількаповерхова стоянка на місці колишніх гаражів, навряд чи зможуть коректно розміститися на тій площі, яка для них відведена.

Ось що відомо на сьогодні:

Стоянка, яку запланували збудувати на вулиці Кавказькій (у дворі за колишнім кінотеатром «Gonzo») буде розрахована на 120 машиномісць.

На місці цих гаражів і планують звести кількаповерхову автостоянку

Парковку компанія «Ажур» будуватиме на території гаражів, де раніше ця ж фірма планувала зведення 11-поверхівки.

Мешканці поряд розташованого багатоквартирного будинку домоглися скасування будівництва, бо вважали, що активні будівельні роботи їхня п’ятиповерхівка не витримала б. Це підтвердила і спеціальна експертиза.

Тепер компанія заявила про наміри будувати стоянку та огородила територію парканом. І має на це право, бо отримала містобудівні умови та обмеження.

Це перелік норм, яких має дотриматися забудовник, говорить заступник начальника міського управління містобудування та архітектури Андрій Юрков:

- Прописуємо, якими ДБНами керуватися, яка може бути максимально допустима висота на вказаній території, які норми потрібно врахувати. І тоді проектант бере ці наші містобудівні умови та обмеження і відповідно до них уже робить робочий проект, на основі якого потім вони й беруть дозвіл на виконання будівельних робіт. Тобто, говорити про  якесь конкретне будівництво я, на жаль, зараз не можу через те, що не бачу ні матеріалів, нічого. Ми лише дали, умовно, загальну пляму забудови і загальну висотність максимальну. Чи це буде два поверхи, чи три, чи один – поки незрозуміло.  

Отже, наземна парковка на вулиці Кавказькій має бути не вище 14 метрів.

Більше про об’єкт управлінню містобудування поки нічого невідомо. Оскільки за новими ДБНами забудовник на цьому етапі не зобов’язаний надавати розрахунки, то й габаритів запланованої будівлі в управлінні архітектури не знають.

Проект стоянки компанія ще має розробити. Там, вочевидь, і буде вказано, як автомобілістам пропонуватимуть потрапити на парковку.

Адже поряд (на місці колишнього «Gonzo») навесні інша компанія має розпочати будівництво багатоповерхівки.

Покритий шифером дах кінотеатру "GONZO" видно одразу ж за ялинкою

За неофіційними даними, в’їзд на стоянку хочуть передбачити через арку 5-поверхового житлового будинку за адресою Кавказька, 6.  

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень