Яку зарплату мають отримувати освітяни в умовах війни?

Законодавство чітко регламентує такі випадки - інакше бути не може

Порядок нарахування заробітної плати працівникам закладів освіти у період воєнного стану роз’яснили очільник Міносвіти Сергій Шкарлет спільно з освітнім омбудсменом України Сергієм Горбачовим.

Так, за словами останнього:

Під час воєнного стану оптимальним рішенням, яке визначено законодавством, є оголошення простою.

Відповідно до ст. 34 Кодексу Законів про працю України, простій – це зупинка роботи, спричинена браком організаційних або технічних умов, необхідних для виконання роботи, невідворотною силою або іншими обставинами.

При цьому, ч. 1 ст. 113 Кодексу законів про працю встановлює, що:

час простою не з провини працівника оплачується з розрахунку не нижче від 2/3 тарифної ставки встановленого працівникові розряду (окладу).

Тоді як ч. 3 уточнює, що: у випадку настання виробничої ситуації, небезпечної для життя чи здоров’я працівника і навколишнього природного середовища, за ним зберігається повна середня зарплата.

Очільник МОН, між тим, нагадав, що примушувати педагогічних та інших працівників до написання заяв про відпустку без збереження заробітної плати категорично заборонено.

Джерело: НУШ

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень