Яку офіційну зарплату повинні мати українці, аби їх дозволили забронювати

Та яку суму треба офіційно сплатити податками

Зараз під бронювання потрапляють тільки працівники критично важливих підприємств. Проте обговорюють і можливість встановлення фінансової межі, тобто скільки з зарплати офіційно має йти сплати податків, аби таку людину дозволили забронювати.

Наразі обговорюють варіант сплати податків в 6 тисяч гривень щомісяця, що відповідає офіційному окладу у 33400 гривень щомісяця, розповів ексзаступник міністра розвитку економіки Павло Кухта.

Офіційного проєкту документа ще немає, тож поки деталі невідомі. Крім того, це може бути не окремий законопроєкт, а одна з частин законопроєкту про мобілізацію, і ці уточнення можуть розглянути між першим та другим читанням проєкту закону про мобілізацію.

Бронювання для тих, хто платить високі податки - новий рік приніс нову ініціативу щодо впорядкування мобілізації в Україні. Очевидно, що цей підхід можна (і необхідно) також поширити на ФОП та резидентів «Дія.City» - так само автоматично бронювати за умови сплати певного рівня податків.

 

Вважаю, що це хороша спроба налагодити нові цивілізовані норми існування суспільства, коли ми заходимо в третій рік війни.

 

Війна на виснаження - це війна економік, і мірою ефективності в ній є рівень доходів, який людина створює для держави. Висмикуючи з економіки високопродуктивні кадри та відправляючи їх на низькі армійські посади, ми підриваємо власну обороноздатність, - розповідає Павло Кухта.

Серед інших умов бронювання:

  • офіційна зарплата від 35 тисяч гривень;
  • сплата роботодавцем близько 14,5 тисячі гривень ЄСВ.

Такий принцип можуть поширити і на ФОПів і на спеціалістів IT-індустрії. Їм можуть запропонувати на вибір сплату податок на прибуток в 18% або податок на виведений капітал в 9%. У цьому випадку еквівалент зарплати становить 3200 доларів.

За умови сплати податків військовозобов'язаний у системі «Оберіг» отримуватиме QR-код про бронювання, який діятиме 45 днів. Водночас така норма потребує змін до Податкового кодексу, оскільки зараз звітність з ПДФО подається до податкової служби раз на квартал.

Джерело: УНІАН з посиланням на Forbes

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень