Яку пенсію отримають українці з мінімальною, середньою та високою зарплатами: розміри виплат

У Пенсійному фонді пояснюють, що розмір пенсії залежить від двох критеріїв

В Україні з мінімальною зарплатою та великим стажем (35 років) розмір пенсії становитиме 2 349 грн, із середньою зарплатою – 4 698 грн, а якщо зарплата втричі вища за середню – 14 094 грн. При цьому, за останніми даними Пенсійного фонду, середня зарплата для розрахунку пенсії – 13 423,28 грн.

Як пише видання «На пенсії», під час призначення важливий не лише стаж, а й ваша зарплата: чим вона вища, тим вищою буде пенсія. А якщо ви пропрацювали 40 років на мінімальній зарплаті, то розраховувати на високу пенсію не доводиться.

У Пенсійному фонді пояснюють, що розмір пенсії залежить від двох критеріїв – це стаж офіційної роботи та особистий коефіцієнт, тобто наскільки офіційна зарплата людини була більшою, рівною або меншою за середню по країні.

Формула розрахунку: пенсія = середня зарплата на момент нарахування пенсії х стаж х особистий коефіцієнт.

Де:

  • Розмір середньої заробітної плати – це показник середньої заробітної плати в Україні за три роки, що передували призначенню пенсії, і з якої сплачено страхові внески.
  • Індивідуальний коефіцієнт зарплати – сума співвідношень зарплати у конкретному місяці до середньої зарплати по Україні. Він розраховується шляхом співвідношення суми зарплати, яку людина отримує, до розміру середньої зарплати за відповідний місяць. Сума коефіцієнтів заробітної плати поділяється на страховий стаж за місяці, враховані для визначення коефіцієнта заробітної плати.
  • Коефіцієнт страхового стажу – кількість стажу роботи, помножена на величину оцінки одного року страхового стажу та поділена на 12. Тобто кількість років стажу необхідно помножити на 0,01.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень