«Літня самотня сусідка потребує допомоги»: куди звертатися у Рівному

Чи є соцпрацівники, які опікуються такими людьми?

Фото з сайту ktvm.com.ua

Жителі Рівного на умовах анонімності розповіли Радіо Трек про таку ситуацію:

Біля нас живе 80-літня самотня сусідка, яка не має родичів. Вона хвора і погано почувається. Набрала телефоном сімейну лікарку. А та каже: «Приходьте на прийом». А ця жінка не може дійти до медзакладу.

 

То цікавить, чи приходять до таких літніх людей додому якісь соціальні працівники, щоб допомогти, може, за потреби лікаря привести? Чи, може, сімейний лікар зобов'язаний прийти до хворої у такому разі і його відмова - неправомірна?

 

Директор департаменту соцполітики Сергій Черній розповів, що для призначення літній самотній людині соцпрацівника сусідам чи голові ОСББ потрібно звернутися у територіальний центр соціального обслуговування, що на вулиці Дубенській, 27-29 у Рівному.

Потрібно підійти туди особисто і подати письмове звернення. Після цього наші працівники виїдуть до людини, оцінять її стан, візьмуть на облік. І до людини кілька разів на тиждень буде приїжджати соцпрацівник. Він допомагатиме і представлятиме її інтереси у всіх сферах, супроводжуватиме до лікаря. 

 

Також можна звернутися до нас у департамент і ми спрямуємо у терцентр, чи, якщо самотня людина захоче  у геріатричний інтернат, зберемо для цього всі необхідні документи. 

 

Щодо відвідування сімейним лікарем хворого вдома, то  в.о. начальника міського управління охорони здоров'я Лариса Обуховська пояснила, що така форма надання меддопомоги не передбачена:

Самотність не є підставою для огляду хворого сімейним лікарем вдома. Такій людині призначають соцпрацівника і він супроводжує її до сімейного лікаря. У нас це дуже гарно відпрацьовано. А сімейний лікар не може залишити прийом і йти до пацієнта додому.

 

Якщо ж у хворого нагальний стан - потрібно викликати екстрену медичну допомогу.

 

А вихід сімейного лікаря додому до хворого не передбачений, особливо у пандемію ковіду. Хворий може спілкуватися з лікарем по телефону. Але це вже на розсуд сімейного лікаря. Якщо з ним обумовлено, в які години можна телефонувати, отримано на це його дозвіл.  

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень