«Не робіть на тяп-ляп»: Ляшко закликав медиків лікувати пацієнтів згідно за сучасними протоколами

І використовувати доказову медицину

Віктор Ляшко

Міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко закликав медиків лікувати пацієнтів згідно з затвердженими протоколами, а керівників медзакладів – вчасно встановлювати та ефективно використовувати нове обладнання.

Виявляється, його про це попросили у Європі:

- Я хочу звернутися до лікарів із закликом: не потрібно робити на тяп-ляп, треба використовувати саме протоколи лікування та доказову медицину.

 

Через війну і в рамках медичної евакуації багато пацієнтів виїхали за кордон. І мені приходять прохання від закордонних колег переглянути схеми лікування.

 

Вони кажуть, що люди лікуються за старими протоколами, – заявив Віктор Ляшко.

Міністр, який народився на Рівненщині, каже, що особисто розбирався з деякими випадками і з’ясував, що наші лікарі застосовують старі протоколи лікування замість вже запроваджених нових:

- Або людині дають не ті препарати, або використовують не ті схеми.

 

Найбільш критичною є ситуація, коли пацієнта починають лікувати відразу антибіотиками, а після резистентності (стійкості) до них у хворих виникають проблеми, –  каже міністр.

За словами очільника МОЗ, одним із завдань відомства цьогоріч стане контроль якості надання медичної допомоги. Роботу лікарів перевірятимуть спеціальні клініко-експертні комісії.

Паралельно моніторити якість надання медичних послуг буде НСЗУ. Якщо скарг на медичний заклад буде багато, туди для перевірки направлять бригаду спеціалістів.

Віктор Ляшко також зазначив, що торік у медзаклади країни завезли 9 000 одиниць нового обладнання.

- Я знаю, де обладнання змонтоване, встановлене і використовується, а де ні й чому.

 

Якщо головний лікар не дотримується зобов’язань і не використовує обладнання, ми його заберемо і відправимо туди, де воно буде працювати, – говорить міністр.

 Джерело: Українська правда. Життя

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень