Якого числа ставити ялинку на Новий рік: прикмети і вдалі дати

Можна залучити багатство та успіх у новому році

Ялинка – головний атрибут зимових свят. Святково убрана ялинка наповнює оселю особливою атмосферою і дарує неймовірні емоції. Пропонуємо вам розібратися, коли ж краще ставити ялинку у домі.

Особливості новорічних дерев

Якщо ви хочете насолодитися запахом натурального дерева, варто знати, що хвоя починає швидко жовтіти й опадати. В середньому дерево має гарний вигляд  близько 15 днів.

Штучна ялинка особливого догляду не потребує. А тому її можна ставити в будь-який зручний для вас час, як тільки вам захотілося відчути трішки свята.

Зазвичай ялинку ставлять до Дня Святого Миколая.

Прикмети про ялинку

Раніше люди вірили, що з 22 грудня (День зимового сонцестояння) починається новий життєвий цикл і нечиста сила починає слабшати. Тривалість дня вже збільшується. Тому, щоб захиститися від злих чар, люди розвішували в оселях гілля ялини. Тож саме цього дня варто ставити ялинку, якщо ви хочете, щоб дерево стало оберегом.

Німці раніше прикрашали ялинку 24 грудня. Люди вірили, що ялинка в домі цього дня принесе в майбутньому році хороший врожай і достаток.

28 грудня (Трифонів день) — цей святий завжди допомагав нужденним та захищав знедолених. Тому деякі люди наряджають ялинку саме цього дня, щоб родину оминули хвороби у майбутньому році.

Є також день, коли ялину краще не ставити. Це — 22 листопада. Згідно з народними прикметами, цього дня починає господарювати зима, а тому, навіть якщо ви дуже попросите здійснення бажань, вищі сили вам не допоможуть.

Церква вважає, що вічнозелене дерево є символом достатку, надії на краще життя та віри в Христа. Ставлять її традиційно в перших числах грудня.

До речі, не варто просто залишати живу ялинку біля сміттєвих баків. За народними прикметами так ви прирікаєте себе та своїх рідних на фінансові негаразди. Краще віддайте дерево на переробку.

Джерело: patrioty

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень