2 грудня – яке сьогодні свято?

Про що моляться у цей день

Сьогодні, 2 грудня, православні християни вшановують ікону Божої Матері «У скорботах і печалях Втіха».

Молитви до ікони Божої Матері

***

Утамуй хвороби тяжко хворої душі моєї, вгамувавши всяку сльозу з лиця землі: Ти бо людям хвороби відганяєш і грішних скорботи руйнуєш, Тебе бо всі отримали надію та утвердження, Пресвята Мати Діво.

***

До кого взиватиму, Владичице? До кого вдамся у смутку, якщо не до Тебе, Царице Небесна? Хто плач мій і зітхання моє прийме, якщо не Ти, Пренепорочна, Надіє християн і Пристановище нам, грішним? Хто більше за Тебе в напастях захистить? Почуй же стогін мій і прихили вухо Твоє до мене, Владичице Мати Бога мого, і не зневаж мене, що потребую Твоєї допомоги, і не відкинь мене, грішного.

Врозуми й навчи мене, Царице Небесна; не відступи від мене, раба Твого, Владичице, за ремствування моє, але будь мені Матір’ю і Заступницею. Доручаю себе милостивому покрову Твоєму: приведи мене грішного, до тихого і безтурботного життя, щоб плакав за гріхи свої. До кого бо вдамся я винний, якщо не до Тебе, уповання та пристановища грішних, надією на невимовну милість Твою і щедроти Твої окрилюваний? О, Владичице, Царице Небесна!

Ти моє уповання і пристановище, покров і заступництво і поміч. Царице моя Преблага і швидка Заступнице, покрий Твоїм клопотанням моя гріхи, захисти мене від ворогів видимих і невидимих; пом'якши серця злих людей, що повстають на мене. О, Мати Господа мого Творця! Ти є корінь дівства і нев'янучий цвіт чистоти. О, Богородителько! Ти подай мені поміч немічному плотськими пристрастями і хворобами серця, єдине бо Твоє і з Тобою Твого Сина і Бога нашого маю заступництво; щоб Твоїм пречудесним заступництвом визволився від усякої біди і напасті, о, Пренепорочна і Преславна Божа Мати Маріє. Тому з упованням промовляю і взиваю: радуйся, Благодатна, радуйся, Обрадувана, радуйся, Преблагословенна, Господь з Тобою!

Амінь

Що сьогодні НЕ можна робити:

планувати тривалі поїздки;

звертатися до будь-кого за допомогою;

викидати залишки їжі після вечері.

Джерела: celebratoday.comРівненська Єпархія ПЦУ

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень