Яких п'ятьох заборон дотримувались 17 вересня: народні прикмети

У православній церкві 17 вересня вшановується пам’ять єпископа Вавили

Також 17 вересня відзначають свято ікони Божої Матері «Неопалима Купина». 

Перед іконою «Неопалима купина» віряни моляться про захист від пожежі й допомогу в подоланні гріха. У давнину також із цим образом обходили палаючу хату під час пожежі.

17 вересня наші предки ворожили по цибулиному лушпинні. Якщо його після збирання цибулі залишалося багато, значить, майбутня зима буде сніжною і холодною. Якщо лушпиння було мало, то не варто чекати багато снігу і сильних морозів.

Що не можна робити 17 вересня

Згідно з повір'ями, цей день - один з найбільш пожежонебезпечних в році. 17 вересня не можна не тільки розводити вогонь, але навіть дути на нього, намагаючись загасити.

Заборонено 17 вересня лаятися поруч з полум'ям. У народі вірили, що так можна сильно розлютити його. Якщо ж почнеться пожежа, то загасити її вдасться тільки молоком, пивом або квасом.

Не можна 17 вересня нічого брати в борг, в тому числі речі і їжу. Інакше, за повір'ям, цілий рік вас переслідуватимуть злидні. 

Цього дня не можна давати милостиню жебракам, особливо з рук в руки. Наші предки вірили, що так можна «заразитися» бідністю.

Також наші предки говорили: достаток піде з дому, якщо в цей день почати перераховувати свої накопичення (фінансові та продуктові), а тим більше хвалитися ними. 

Народні прикмети на 17 вересня

День видався непогожим і дощовим – осінь буде сухою.

Великі мурашники в лісі – до сильних морозів взимку.

Багато горобини – до холодної зими.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень