Які досягнення Рівненщини у 2020-му році

Розповів голова Рівненської ОДА Віталій Коваль

Колаж ілюстративний. Ракета уособлює рух вгору. У цьому випадку - економіки.

Попри карантин Рівненщина завершила минулий рік з приростом в економіці. За підсумками минулого року область посіла високе місце серед інших регіонів, каже голова Рівненської ОДА Віталій Коваль:

Рівненщина у 2020 році зайняла за результатами Урядового моніторингу в комплексі 5 місце. Попри те, що це, на жаль, невелика область, але вона дуже амбіційна.

Голова Рівненської ОДА Віталій Коваль.

Про це очільник області розповів на щорічній колегії Рівненської ОДА, яка сьогодні відбулася у Острозькій академії. Там було присутнє керівництво області та 64 голови ОТГ.

У рейтингу легкості ведення бізнесу «Regional Doing Business» Рівненщина отримала четверту позицію. Це означає, що область створила сприятливі та рівні умови для заняття власною справою.  

Третє місце серед областей в обсягах зростання місцевих бюджетів. Вони збільшилися на понад 9%.

Також Рівненщина має друге місце за зростанням сплати податку на доходи фізичних осіб: +11,6%.

Це означає, що чимала частина бізнесу вийшла з тіні. Голова ОДА подякував за співпрацю правоохоронним органам із «детінізації» економіки, які припинили діяльність незаконних АЗС. Однак на цьому справа власників цих АЗС не завершилася. Більшість з них перейшли на «світлий бік сили» і тепер працюють легально та сплачують податки.

За словами Віталія Коваля, головне завдання, яка наразі стоїть перед Рівненщиною, це зробити край самодостатнім і незалежним від дотацій.

Область має приріст у більшості галузей промисловості. Так, один із найвищих показників зростання показало сільське господарство, яке виробило на 3,1% більше ВВП, ніж позаторік.

Крім того, на Рівненщині провели аудит сільськогосподарських земель й тепер аграрії обробляють додаткових 28 тисяч Га, які вдалося залучити.

Серед інших конкретних прикладів: Із введенням в дію зерносушильного комплексу в Костополі область повністю закрила потребу у зберіганні зерна. А це є конкурентною перевагою у порівнянні з сусідами, зазначає керівництво ОДА.

Промислове виробництво наростило свою «могутність» на 6%, говорить заступник голови Рівненської ОДА Ігор Тимошенко.

Третє місце за розвитком промисловості, між іншим.

Котик на заводі підтримує промисловців. До слова, 17 лютого - Європейський день котів.

Обсяг реалізованої промислової продукції збільшився на понад 4%. Залізниці на Рівненщині перевезли на майже 15,5% більше товарів, а експорт продукції зріс майже на 5%.

До слова, про експорт. Як зазначив Ігор Тимошенко, Рівненщина найбільше серед інших областей експортує товарів до ЄС, а саме понад 80% від загальної кількості.

Тим часом з-за кордону до області «приходять» інвестиції. Їх кількість на Рівненщині зросла за рік на понад 2%, у той час коли в Україні в загальному кількість інвестицій впала на 2%.

Заступник голови Рівненської ОДА Ігор Тимошенко.

Для підтримки бізнесу на Рівненщині діють програми «Аграрних розписок» (У розвиток галузі торік залучили понад 550 млн. грн. інвестицій, а це майже вп’ятеро більше попереднього року), а також програма кредитування «5-7-9» (програма суттєво здешевлює кредити для малого бізнесу).

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень