Які рослини не можна підгодовувати золою? Запам'ятайте ці види

Список

Зола має популярність серед дачників різного віку, оскільки є одним із найефективніших і водночас доступних органічних добрив.

Але, попри всі притаманні золі корисні якості, її не можна використовувати повсюдно: для деяких культур деревний попіл – це отрута.

Які овочі не можна підгодовувати золою? 

Не варто застосовувати золу як добрива для таких городніх культур, як кавуни, редис і щавель. Ці рослини люблять кислий ґрунт, і використання золи може серйозно їм нашкодити.

Зола на клумбі

Якщо ви вирішили використовувати деревний попіл у своєму квітнику, зверніть увагу, що рододендрони, гортензії, азалії, верес, папороті, конвалії та інші декоративні рослини, які належать до групи ацидофілів і найкраще ростуть у кислому ґрунті, не переносять підживлення золою.

Як правильно використовувати золу?

Тепер, коли ви переконалися в тому, що рослина, обрана вами для удобрення золою, відсутня серед перерахованих, варто поговорити про помилки, які іноді припускаються садівники та городники.

По-перше, переконайтеся в тому, що ви правильно зберігаєте попіл: потрібне для нього місце, в першу чергу, сухе - через зайву вологу він може втратити свої властивості.

 

По-друге, уникайте змішування золи з іншими органічними добривами (гній, пташиний послід тощо), оскільки це може зменшити вміст азоту в них.

 

По-третє, не вносите попіл разом із суперфосфатом чи доломіткою: рослинам буде складно засвоїти фосфор, а кислотність ґрунту надмірно зміниться, що також нашкодить культурам.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень