Які вживані речі не можна купувати

Список вас може здивувати

Купівля вживаних товарів допомагає економити, та є речі, які можуть принести шкоду новому власнику або трата грошей виявиться марною.

Що категорично не можна купувати з рук:

  1. Фотоапарат

Хороша камера коштує досить дорого. Навіть якщо вона вживана. І цей товар купувати з рук найнебезпечніше. У ненових камерах легше скрутити «пробіг», там не видно приховані дефекти від ударів. І найважливіше - сучасні цифрові повнокадрові камери з функцією відео часто використовують для запису весільної зйомки. Робота в такому режимі перегріває матрицю і випалює сенсор. При покупці з рук визначити таке пошкодження дуже складно.

  1. Вінчестер

Вінчестери (жорсткі диски) – слабка ланка в будь-якому комп'ютері. Чим більше обсяг диска і менше його габарити, тим більша ймовірність, що він неабияк зношений або з браком. І купувати його без гарантійного обслуговування безглуздо, оскільки після покупки є ризик відправити його прямо у відро для сміття.

  1. Ноутбук

Покупка б/у ноутбука – справжня лотерея. Невідомо, ким і як він використовувався, в яких умовах зберігався, як часто проходив діагностику. Крім жорсткого диска в такій техніці можуть бути проблеми з акумуляторною батареєю і механікою. Батарея може дуже швидко вийти з ладу, а дрібні частини: диски, роз'єми, клавіатура, дроти на стику корпусу і монітора – можуть вийти з ладу буквально за кілька днів.

  1.  Черевики для сноуборда

Як стверджують фахівці, такі черевики розігріваються під ногу власника всього один раз. Нові черевики підлаштовуються під анатомічні особливості свого господаря. Вживане взуття для нового власника буде незручним.

  1. Шини та диски

Ця проблема в Україні стоїть гостро, бо багато автовласників купують шини б/у в хорошому стані. Найбільший ризик полягає в тому, що ви не знаєте, які є у шин приховані дефекти, як їх зберігали та експлуатували, як міг змінитися товар після покупки. І тут питання не стільки в економії, скільки в безпеці.

  1. Велосипедний шолом

Причин не купувати вживаний велосипедний шолом – купа. Виробники постійно випускають нові моделі, більш комфортні та надійні, і цілком доступні за ціною – чи варто економити на своєму здоров'ї? Є ризик, що саме цей шолом був відкликаний виробником через ненадійність. Крім того, шолом вже міг побувати в аваріях і його фізичні властивості були втрачені, навіть якщо зовні це не помітно.

  1. Дитяче автомобільне крісло

Ще один предмет безпеки, до покупки якого варто підходити обачно. У вживаного крісла можуть бути приховані та непомітні дефекти, які в критичній ситуації можуть підставити під удар вас або вашу дитину.

  1. Плазмова панель і відеопроєктор

Плазмові панелі мають одну неприємну властивість - термін їх служби обмежений і картинка погіршується практично з того моменту, як її почали використовувати. Така  покупка - викинуті гроші. У відеопроєкторів проблема майже така ж, але там хоча б можна замінити лампу. Однак вартість цієї лампи зрівняється з вартістю всього відеопроєктора.

Джерело — РБК Україна

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень