Які «радянські» продукти насправді СРСР вкрав у «загниваючого Заходу»

Звідки в СРСР взялося згущене молоко і плавлений сир

Про якість радянських продуктів та оригінальність рецептур ходять легенди.

Дехто зі старшого покоління досі вірить, що славнозвісний пломбір був вершиною досягнення харчової промисловості СРСР, хоч насправді ці ласощі запозичили в США. Але не тільки морозиво союз вкрав у ненависного Заходу, а й згущене молоко, культовий плавлений сирок та ще ряд технологій та рецептур.

Про це пише РБК-Україна із посиланням на публікацію Filter.mkip в Instagram.

Як в СРСР появилось згущене молоко і плавлений сир

Згущене молоко почали виготовляти у світі ще у 1856 році. Цей продукт запатентував американець Гейл Борден і з часом він почав поширюватися по інших країнах.

Тільки після поїздки наркома харчової промисловості СРСР Анастаса Мікояна у США у союзі почали виробляти згущене молоко і сухі молочні суміші для дітей. Також з-за кордону у союз «прийшли» котлети.

Мало хто знає, але у 1937 році у СРСР почали виготовляти щось на кшталт американських бургерів - котлети із круглою булочкою.

 

Втім, радянські люди не сприйняли цієї страви та вона не прижилась.

Подібна історія із плавленим сирком, який був популярним в СРСР. Його батьківщиною вважається Швейцарія, де цей продукт почали виготовляти ще у 1911 році і тільки у 1934 році він з'явився у союзі. Щоправда, у США Мікоян запозичив покращену рецептуру і пакування для сирка.

З ненависного західного світу радянський нарком привіз не тільки нові рецептури та продукти, а й техніку. Так у СРСР з'явилися перші холодильники, де з часом почали тримати напівфабрикати для продажу.

Також Нікоян підглянув в США ідею заморожувати овочі та фрукти, а ще привіз звідти технології консервації продуктів. Нові методи та західні виробничі потужності дозволили збільшити виробництво консервів у союзі в 11 разів. Тоді масово почали консервувати горошок, кукурудзу, квасолю, томати, огірки фруктові компоти тощо.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень