Які нові міста мріє окупувати Путін: військові експерти назвали сценарії осені 2024

За прогнозами експертів, путінська армія визначила для себе декілька напрямків на осінь

З осінню 2024 року багато українців пов`язують свої надії на перелом у війні. Аргументують це тим, що може вплинути збільшена кількість мобілізованих та те, що зараз не так гостро стоїть питання зі снарядами для нашого війська.

Які є загрози та перспективи для України у третю військову осінь від дня повномасштабного вторгнення, на яких напрямках їх, загроз, найбільше – про це в коментарі для ТСН.ua розповіли колишній речник Генштабу ЗСУ, військовий експерт Владислав Селезньов та військово-політичний оглядач групи «Інформаційний спротив» Олександр Коваленко.

Найбільш загрозливі напрямки

На запитання про те, де ворог може зосередити свої зусилля найближчими місяцями, Селезньов відповідає так:

— Скажу дещо непопулярну річ. Зараз вся увага прикута до сходу нашої країни, знов ворог починає активізуватись на Харківщині, бачимо, що він перекидає туди ресурс.

 

Але все ж таки я певен в тому, що ворог у найближчій перспективі свої накопичені ресурси, які зосередив на півдні Запорізької області, буде намагатись трансформувати в територіальні здобутки.

 

Бо не просто так постійно розповідають мешканці Маріуполя про прибуття військових кораблів російської армії, а також про кораблі, які доставляють вантажі військового призначення в порт Маріуполя.

 

Я думаю, що ворог здійснює там накопичення ресурсів і скоріш за все він буде намагатись використати ці ресурси відповідним чином саме на Запорізькому напрямку.

До цього колишній речник Генштабу додає:

— Хоча знову ж таки, нікуди не подінеться історія про те, що ворог буде намагатись і далі атакувати на півночі Харківщини. 

Значення Запорізької області для росіян

Вона їм потрібна для стабілізації ситуації, яка там склалася.

 

Путін марить і вимагає від свого генералітету відновлення тих рубежів та позицій, які були створені на середину 2023 року.

 

Він вимагає ліквідацію плацдарму північніше від Урожайного і в районі Роботиного, щоб таким чином закарбувати лінію бойового зіткнення.

 

По-друге: Путін марить про тотальний контроль над шістьма регіонами, які вписані в російську конституцію: Донецьк, Луганськ, Херсон, Крим, Севастополь, Запоріжжя.

 

Все це, на думку кремлівського диктатора, має стати офіційно визнаною світовою спільнотою територією Росії, – каже Селезньов.

Резюмуючи, він припускає, що російська верхівка буде відтерміновувати питання мобілізації щонайменше до вересня-жовтня, сподіваючись на стабілізацію ситуації на фронті, на заморозку конфлікту.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Знайдено автомобільні номера

  Знайдено автомобільні номера ВК1273НА , ВК7773ВК

Більше оголошень