Які комахи у домі віщують щастя, а які — попереджають про негаразди: народні прикмети

Прикмети наших пращурів

Комахи, які можуть з'явитися у будинку, у багатьох викликають огиду, а у когось навіть страх. Але не всі знають, що їх поява може бут певним попередженням.

Забобони стверджують: якщо вдома літає оса, засмучуватися не варто — це гарний знак, що символізує прихід добра і благополуччя.

Згідно з повір'ями, оси влітку не полетять у будинок з поганою енергетикою. Восени такі гості у будинку попереджають про настання холодів.

Наші пращури вірили, що поява мурах у домі віщує щастя та багатство. Ці комахи залучають у будинок позитивну енергію та захищають його мешканців від негативу та злого ока. 

Жучок сонечко вважається також показником добробуту. Згідно з народним повір’ям, він не прилітає в дім, де нездорова атмосфера. Якщо сонечко з’явилося в будинку, це означає, що там живуть добрі люди.

За прикметами, жук, побачений у квартирі, обіцяє нові починання.

Тим, хто не стане зволікати, удача обов'язково усміхнеться. Якщо жук переповзає через поріг - скоро прийде радісна звістка або станеться щось приємне.

Важливі звістки пророкує жук з панцирем зеленого або смарагдового кольору.

Колорадський жук у будинку - до проблем з фінансами. Побачивши такого жучка, варто зменшити витрати і не давати грошей у борг.

Міль віщує про бідність і фінансові втрати у будинку, в якому з'явилася.

Маленький павучок перед очима опускається – до гарної звістки.

А якщо метелик залетів в будинок, його, щоб не накликати біду, необхідно акуратно зловити і випустити. Вбивати таких гостей не можна: вважається, що образ метелика прийняла чиясь душа.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Олеся Шевчук

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень