Які книги почитати влітку для хорошого настрою або у відпустці (СПИСОК)

Підбірка з актуальних пропозицій на будь-який смак

«Неприродні випадки. Нотатки судмедексперта», Ричард Шеперд

Це навдивовижу реалістична книга. 34 розтини - це 34 історії з життя. Автор розповідає й про справжні причини загибелі принцеси Діани, й проблеми ідентифікації тіл жертв трагедії 11 вересня 2001 року в Нью-Йорку та наслідки вибуху бомб на Балі.

Найбільше вражає, що усі ці історії реальні, мають підтверджені факти. Це історія про високі стандарти й про те, як людина захоплюється своєю справою. Автор ставить перед собою запитання, як можна вчити дітей прекрасному, якщо щодня препаруєш трупи? Це та книга, яку потім можна розбирати на цитати.

«Безпосередня людина», Ричард Руссо

Доволі свіженька робота Ричарда Руссо, який має Пулітцерівську премію. Це 100% студентський твір у сенсі, що події розгортаються в університетських стінах.

Це весела, чесна, співчутлива і дотепна історія довжиною в один тиждень, яка трапилася в житті головного героя Хенка Деверо. Кафедра, де він працює, практично «розвалюється», й треба пройти усі кола пекла за 7 днів. Хенк отримає в ніс від колеги, а ще журналісти його будуть звинувачувати у вбивстві гуся… Це точно непересічна історія про хороших людей.

 «Наречена вітру», Наталія Осояну

Сподобається шанувальникам фентезі. А оскільки це ще й трилогія – вистачить надовго. Абсолютно антинауковий підхід, який не обтяжує глибинними думками. Тут хороша пригодницька лінія про мандрівку між островами в океані, де повно потворних монстрів. Чудова казка для усіх охочих відгородитися бодай на час від зовнішнього світу. Піратські кораблі, бризки, сонце і тільки пригоди попереду.

«Краще в нас. Чому насильства у світі стало менше», Стівен Пінкер

Неймовірно пізнавальна книга. У підсумку, той хто її прочитає – точно стане більш ерудованим. Стівен Пінкер, канадський психолог-еволюціоніст, дослідник мови, вчений і автор книг. Пінкер працює професором Гарвардського університету, а ще видання Time внесло його до переліку найвпливовіших людей світу.

Отож у світі тривожних новин, повідомлень про тероризм й війну – складається враження, що людство живе у свій найгірший період. Але Пінкер показує, що всі ці види насильства значно скоротилися і дедалі більше їх засуджує суспільство. Ця книга точно викличе у вас бажання з кимось обговорити, адже ставить під сумнів увесь уклад теперішнього життя.

«Тривожні люди», Фредрік Бакман

Скандинавський стиль і спосіб життя останніми роками приваблює увагу усього світу. Якщо ви уже читали книги Бакмана про «Чоловіка, на ім'я Уве» та «Друге життя Уве» (а може дивилися фільм), то й цей твір вам сподобається.

Тут історія про те, як недолуге пограбування перетворилося на терористичний акт з захоплення заручників. Тут про сім’ю, взаємини дорослих дітей й батьків, відчай і рятівний другий шанс. Це той випадок, коли вкінці усе здається зовсім не так – як на початку.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень