Які європейські звички слід перейняти, аби економити на оплаті за комуналку

Тим паче, що в Україні наразі йдеться навіть не стільки про економію, як про виживання

Українців попереджають про вкрай складний опалювальний сезон. Уже відомо, в яких містах через пошкоджену інфраструктуру опалювальний сезон не почнеться взагалі.

В умовах обмежених енергоресурсів та доходів слід ощадливо ставитися до споживання комунальних послуг, як це тривалий час роблять європейці.  

Електроенергія

Відкривайте штори та жалюзі, аби впустити максимум світла у будинок. У погожі дні сонце ще й прогріє кімнату.

Не залишайте світло включеним без потреби, особливо у кімнатах, якими у цей момент не користуєтеся. Звичайні лампи накалювання замініть енергоощадними.

Обов'язково виймайте зарядні пристрої з розетки, як тільки рівень заряду досягне високого відсотка.

Не залишайте у розетці включеними прилади, що перебувають просто у режимі очікування (мікрохвильова, тостер, електрочайник, кавоварка і т. д.).

Ощадно користуйтеся електрочайником: якщо треба підігріти воду тільки для однієї чашки чаю – не треба кип’ятити весь чайник.

Опалення

Користуйтеся вдома теплим одягом, ковдрами та теплими шкарпетками.

Утепліть вікна й щілини, якщо такі є. Для будинку можна провести теплоізоляцію. Згідно з європейськими дослідженнями, це може зменшити витрати на електроенергію (за умови опалення електрокотлами) до 70%.

Вода

Візьміть за звичку користуватися душем, а не ванною. Вимикайте воду, поки намилюєте руки, волосся або чистите зуби. Так ви зменшите витрату води.

Джерело: ФАКТИ

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень