Як виборча комісія Рівного отримала скриньки з Ростова-на-Дону (ФОТО)

І чи є підстави для скандалу

У Рівному набирає обертів скандал зі скриньками, які отримала окружна виборча комісія №152 - з центром у місті Рівне - із зазначенням виробників з Краматорська Донецької області та заводу Ростова-на-Дону.

Йдеться про малі виборчі скриньки, необхідні, здебільшого, для голосування на дому. Вказані вище фото упаковок із зазначенням міста країни-агресора ширяться засобами масової інформації і соцмережею.

І такі упаковки журналісти Радіо Трек справді побачили в окружній виборчій комісії (далі ОВК). На усі 109 виборчих дільниць обласного центру малих скриньок "із Ростовом-на-Дону" в ОВК надійшло 14, бо саме на стількох дільницях їх не вистачало відповідно до норм. Тож окружна комісія, проаналізувавши округ, звернулася до ЦВК, пояснює член ОВК №152 Віктор Волков, який і отримував скриньки:

- Коли ми вивчили повністю наш округ, встановили, що на 14 дільницях не вистачає маленьких скриньок. Ми звернулися з цим питанням до Центральної виборчої комісії. ЦВК сказала, що у нас є на збереженні в області маленькі скриньки. І оці упаковки ми отримали у міськвиконкомі. Я отримав ці скриньки. І зараз по акту ми передаємо їх на виборчі дільниці.  

 

Ці скриньки виготовлені давно. Я думаю, що це навіть, можливо, з 2004 чи 2009 року. Тому от така ситуація. Я розумію, що вона викликала, звичайно, певний резонанс і ажіотаж навколо цієї теми. Але ще раз кажу: ці скриньки були на збереженні. Тобто це - не поточного року виготовлення, і не торішнього, і точно вже навіть не 2014 року.

Те, що скриньки зберігають у виконкомі уже впродовж 10 років, підтвердив і начальник архівного відділу Рівнеради Павло Поліщук:​

- Скриньки є власністю Центральної виборчої комісії. Відповідно до постанови ЦВК від 2009 року перебувають на відповідальному зберіганні у виконкомі. Тобто виконавчий комітет до їх придбання жодного відношення не має. Вони у нас ще з 2009 року. Ми просто є складом для зберігання цих скриньок.

Ось так виглядає мала виборча скринька у зібраному вигляді

В окружній виборчій комісії напис "Ростов-на-Дону" замалювали фломастером.

[media=140562] [media=140561]

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень