Як наші предки уявляли Рівне через 100 років у 1927 році

Про це тоді писала міська газета «Ехо Рувенське»

Вибрала мрії мешканців Рівного з газети 1927 року начальник відділу державного архіву Рівненської області Людмила Леонова. А поширив їх у сомцережі Фейсбук рівнянин Володимир Стратонов: 

Рівняни початку ХХ століття мріяли про речі, яких у них тоді не було, а саме про те, що через 100 років по місту ходитиме трамвай, а аеропланом можна буде добратися до Москви і до Варшави, що в місті спорудять чотириповерхову ратушу (ратуша була окрасою кожного населеного пункту, який претендував називатися містом), що міська пожежна сторожа матиме французькі пожежні драбини і потужні гідранти, вулиця 3 Мая (сучасна Соборна) називатиметься Алеєю троянд, а в клубі «Старий світ» (у 20-х роках минулого століття цей клуб мав назву «Новий світ») сотні людей будуть слухати радіоконцерти, що в місті виходитиме не одна міська щотижнева газета, а багато щоденних часописів. Також наші предки уявляли, що в Рівному нарешті з’явиться свій міський театр.

За словами Людмили Леонової, у 1920-х роках рівняни мали у місті п'ять кінотеатрів і писали про те, що через сто років у Рівному буде 14 кінотеатрів і що цього буде замало. Вони навіть уявити собі не могли, що науково-технічний прогрес принесе в кожне помешкання телебачення й Інтернет, а екрани телевізорів і моніторів за розміром будуть майже такими, як екрани тодішніх кінотеатрів. І для радіоконцертів не треба буде відвідувати спеціальні заклади, а, маючи плеєр, розміром меншим за сірникову коробку, слухати і радіо, і музику будь-де.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Теги: історія
Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень