Європа буде задоволена? Як Рівне зменшує викиди вуглекислого газу

Ще у липні 2012 року місто приєдналося до загальноєвропейської ініціативи «Угода мерів»

Згідно з цією угодою, влада Рівного взяла на себе зобов’язання до 2020 року зменшити викиди СО2 в атмосферу у порівнянні з 2010 роком не менш як на 20%.

Для виконання зобов’язання у місті створили відділ енергоменеджменту, який щоденно здійснює моніторинг з використання енергоресурсів у бюджетній сфері. Він діє на базі підприємства «ЕСКО-Рівне», 90% акцій якого належать місту. І саме цей моніторинг, в першу чергу, повідомив начальник міського управління економіки Микола Кирея, дав економію бюджетних коштів:

Що це дало? Кожного дня у вранішню пору вводяться через інтернет в базу даних показники абсолютно всіх енергоносіїв: це вода, тепло і електроенергія. Перший рік проведення цього моніторингу дав свої результати і було зекономлено 4,2 мільйони гривень бюджетних коштів.

Окрім моніторингу, за словами Миколи Киреї, було заплановано виконання понад 50 заходів з енергозбереження загалом на майже 2 мільярди гривень. На їх виконання використано за цей час близько 420 мільйонів гривень, або 24% від необхідної суми. І у порівнянні з 2010 роком скорочено викиди СО2 на понад 19 тисяч тонн або на 18%.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень