Як і де написати заяву, щоб голосувати у Рівному: практичні поради

На це відведено ще чотири дні

Якщо ви працюєте/проживаєте/навчаєтеся у Рівному, хочете тут голосувати, але прописані в іншому населеному пункті, вам необхідно написати заяву про тимчасову зміну місця голосування. Для цього спершу необхідно подбати про документи, які надають вам таке право.

Оскільки Законом України "Про Державний реєстр виборців" (стаття 7) передбачено, що звернення виборця про тимчасову зміну місця голосування повинне бути мотивованим.

Таким документом може бути довідка з місця роботи/навчання, документ, який підтверджує оренду житла або право власності на нерухомість, проїзні документи, довідка про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи, і навіть путівка у санаторій.

У моєму випадку це була довідка з місця роботи. Із одним із вказаних документів йдете до органу ведення Державного реєстру виборців. У Рівному він знаходиться на Поштовій, 2.

У цьому приміщенні, відомому багатьом як "Обнова", знаходиться відділ ведення державного реєстру виборців

Піднімаєтеся на 3 поверх і праворуч у кінці коридору знайдете кабінет №9. Графік роботи: 08:00-17:15, перерва: 13:00-14:00.

Фото збільшується. Для цього натисніть на зображення

Я прийшла туди близько 15:00, під кабінетом уже було п’ятеро людей. Тож у черзі довелося простояти близько півгодини. За це час прийшли ще п'ять-шість осіб. На одного, орієнтовно, йде хвилин 10. Фотографувати у приміщенні Держреєстру можна лише з дозволу міського голови. Таке оголошення висить у коридорі.

У кабінеті троє працівників, двоє з них займалися формуванням заяв. Ви заходите і кажете, що прийшли написати заяву на тимчасову зміну місця голосування, надаєте свою довідку з місця роботи, абощо. Якщо ви надаєте копію, оригінал однаково має бути у вас, щоб працівник реєстру звірив документи. Ну і, звичайно, надаєте паспорт. Особливо там чомусь радіють ID-карткам.

Ксерокопії, формування і друк заяви – усе це робить працівник реєстру. Вам лише необхідно, звичайно, перевірити правильність усіх даних, підписати заяву і зазначити на ксерокопії, що вона правильна. Потім ви ставите підпис у спеціальному журналі, і вам видають посвідчення, у якому зазначена дільниця, де ви голосуватимете.

На все це у мене пішло рівно 10 хвилин.

ВАЖЛИВО: номер дільниць обирайте ТУТ. Оскільки є багато старих сайтів, і навіть якщо ви зайдете на веб-сторінку ЦВК, інформація може бути некоректна (як сталося зі мною).

 

Тим паче, що нумерацію дільниць часто змінюють. Тому краще озвучити де знаходиться дільниця (вулиця, номер школи, тощо), і перепитати у працівника держреєстру чи все правильно. Номер дільниць Рівного складається з шести цифр.

Ось так виглядає нумерація дільниць

У списках виборцях на дільниці ви буде в кінці.

У відділі ведення Держреєстру виборців повідомили, що заяви про тимчасову зміну місця голосувати вони прийматимуть до понеділка, 25 березня, включно (навіть у неділю).

У разі призначення другого туру голосування, процедура така ж.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень