Як і чому зростає тариф на воду – пояснили у «Рівнеоблводоканалі»

За допомогою інфографіки

У світлі останнього стрімкого підвищення вартості газу та електроенергії, а також акцій протесту українців проти необґрунтованого здорожчання цих комунальних послуг, на «Рівнеоблводоканалі» задумалися над тим, як інформацію про власні тарифи зробити більш доступною і зрозумілою для загалу.

Для цього структуру вартості послуг оформили у легкі для візуального сприйняття інфографіки.

Тож тепер кожен споживач, незалежно від того, розуміється він на формуванні тарифів чи ні, може побачити й зрозуміти, чому водопостачання та водовідведення коштує саме стільки.

— Якщо бути до кінця відвертим, то структура наших тарифів, починаючи з 2014 року, постійно оприлюднювалася на сайті підприємства.

 

Крім того, перед затвердженням нових тарифів вони обов’язково проходять громадські обговорення. Тому і досі були прозорими.

 

Однак одне діло – це таблиці з сухими цифрами, в яких далеко не всі можуть розібратися, а зовсім інше – доступні для візуального сприйняття інфографіки,  — говорить директор «Рівнеоблводоканалу» Андрій Карауш. 

[media=218043] [media=218042] [media=218041] [media=218044]

На інфографіці чітко видно, що трьома основними складовими тарифу «Рівнеоблводоканалу» є вартість електроенергії, заробітна плата працівників разом із податками та вартість очищення стоків на «Рівнеазоті». Тож в окремих порівняльних таблицях спеціалісти підприємства, починаючи з 2014 року і по сьогодні, показали, як зростала вартість електроенергії та очищення стоків.

— Вода просто так з нікуди не береться. Аби її видобути, підготувати до споживання та транспортувати в оселі, потрібно затратити чимало ресурсів.

 

Більшість із них дорожчають швидше, ніж змінюється наш тариф, оскільки «Рівнеоблводоканал» є ліцензіатом і перед тим, як збільшити вартість послуг, маємо пройти певну процедуру затвердження в НКРЕКП. 

 

Але вода не є соціальною послугою і за неї теж треба платити, - резюмував Андрій Карауш.

Попри те, що вода не є соціальною послугою, як зазначив пан Карауш, тариф на водопостачання та водовідведення цілком можна назвати таким.

По-перше, він чи не найнижчий серед решти комунальних послуг, а по-друге, він ніколи не був прибутковим і покривав лише частину основних видатків.

Рівно настільки, щоб підприємство могло забезпечити своїх споживачів безперебійним водопостачанням. 

Наші новини у Telegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень