Хто отримає компенсацію за подорожчання електроенергії

Кабмін виділив кошти

 

На компенсацію вартості електричної енергії через скасування знижених тарифів Кабмін 27 січня постановив виділити 1,4 млрд грн.

Кошти одержить Міністерство соціальної політики для надання компенсації на оплату вартості електроенергії, спожитої в першому кварталі 2021 року, окремим категоріям споживачів (окрім тих, які мають субсидію).

Компенсацію зможуть отримати:

  • мешканці будинків з електроопалювальними установками, які станом на 31 грудня 2020 року мали право на знижений тариф;
  • мешканці негазифікованих багатоквартирних будинків і будинків, де відсутнє централізоване теплопостачання, які станом на 31 грудня 2020 року мали право на знижений тариф;
  • багатодітні та прийомні сім'ї, дитячі будинки сімейного типу.

Компенсація покриватиме різницю вартості спожитої електроенергії, яка виникла через скасування знижених тарифів і застосування фіксованої ціни для побутових споживачів.

Поки що невідомо, у який спосіб можна буде отримати таку компенсацію.

Нагадаємо, наприкінці грудня уряд скасував пільгові тарифи на електроенергію, кі діяли на перші 100 кВтгод для звичайних споживачів та на перші 3000 кВтгод - для користувачів електроопалення. Остання пільга діяла лише в період опалювального сезону.

До 2021 року перші 100 кВтгод коштували по 0,9 грн за кВтгод, далі - по 1,68 грн за кВтгод. З нового року уся електроенергія обліковується по 1,68 грнкВтгод. – повідомляє Захід.нет.

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень