Як зробити обігрівач своїми руками: гріємося без газу й електрики (ВІДЕО)

Домашній обігрівач стане в пригоді в тому випадку, якщо в будинку зникне опалення чи світло

Фото жанрове
Фото жанрове

Українців чекає найважча зима за весь час незалежності. Окупанти можуть завдавати ударів по критичній інфраструктурі, через що можливі перебої з газом і світлом в будинках.

Щоб обігрітися в такій важкій ситуації, пропонуємо виготовити прості саморобні обігрівачі.

Обігрівач з чайних свічок і консервних банок

З чайних свічок і високих консервних банок можна зробити обігрівач для невеликої кімнати або кабінету. Такий прилад можна взяти з собою на природу в намет, або в бомбосховище.

Для цього свічки ставлять в бляшані банки з отворами для надходження повітря. Процес виготовлення обігрівача дивіться у відео.

Обігрівач зі свічки й горщиків

Свічковий обігрівач роблять зі свічки в скляній колбі, яку ставлять між двома цеглинами. Над свічкою ставлять спеціальний обігрівач з трьох горщиків різного діаметру, вставлених один в одного.

Горщики з'єднують довгим металевим болтом, на який нанизують шайби й гайки. Глиняні горщики не дуже добре зберігають тепло - їх краще замінити консервними банками.

Такий обігрівач не дозволяє теплу свічки розсіятися в повітрі, а накопичує тепло в горщику. Центральний стрижень сильно нагрівається і виділяє додаткове тепло. Такий обігрівач не нагріє всю кімнату, але його можна поставити біля ліжка для додаткового тепла.

Грілки з пластикових пляшок

Наберіть дуже гарячу воду в пляшки й утеплюйте цією «грілкою» ліжко або одяг. Також пляшками можна гріти ноги, сидячи за столом. Щоб вода довше залишалася гарячою, пляшки можна обмотати рушником.

Обігрівач зі спиртівки

Спиртівкою називають простий підручний обігрівач із залізної банки й запаленого спирту. Візьміть невелику залізну місткість із залізною кришкою, наприклад, банку з-під пива або згущеного молока. Накресліть горизонтальну лінію на позначці у 2/3 висоти банки. Зробіть на смузі 3-5 невеликих отворів в банку ножем або шилом.

Залийте в банку спирт і закрийте кришку. Поставте банку на незаймисту поверхню і струсіть, щоб спирт через отвори трохи облив банку зовні. Підпаліть спирт зовні й почекайте, поки він вигорить. Повторіть процедуру кілька разів, поки полум'я не стане «самостійним».

Такий обігрівач можна поставити біля себе і грітися, а також готувати на ньому їжу або кип'ятити чайник. Для більшої пожежної безпеки рекомендується поставити саморобну спиртівку в більшу залізну місткість.

Джерело - УНІАН 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень