Зима на носі, а мережі колишніх відомчих будинків Рівного й досі не мають власника

Чи вдасться розв'язувати проблему до настання опалювального сезону?

Тепловики у Рівному готуються до нового опалювального сезону. Під час гідравлічних випробувань у мережі знайшли понад 60 поривів, і на сьогодні 53 з них уже ліквідували. У «Рівнетеплоенерго» запевняють, що усі проблемні ділянки відремонтують, і взимку система працюватиме стабільно.

У гіршій ситуації мережі колишніх відомчих будинків чи гуртожитків, вони у Рівному й досі не мають власника. Житло у таких будинках приватизували – а мережі залишилися без господаря, пояснює Олександр Ющук:

Так, така проблема є. Якщо я правильно пам’ятаю, до 20-30 таких будинків у місті є. Справа там не тільки у теплових мережах, це саме й про каналізацію чи водопостачання.

 

Відомчі будинки, ділянки мереж який перебували на балансі, при передачі чи неправильно оформили, чи елементарно згубилися. Відповідно у нас на балансі їх немає, відповідно коштів на їх утримання й ремонт не закладено у тариф.

 

Зазвичай ми до голів ОСББ таких будинків йдемо на зустріч, і допомагаємо.

Втім, роботи з оформлення тривають. Опікується цим департамент благоустрою міста, який уже збирав інформацію про кількість таких мереж. І попри нібито очевидність проблеми, вирішити її до початку опалювального сезону навряд чи вдасться.

До слова остаточне слово у передачі мереж на баланс міста чи тепловиків – вирішують депутати міської ради на сесії.   

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень