Грошей на газ немає. На опалювальний сезон бракує 10 мільярдів доларів

Час запасатися ковдрами й теплим одягом

Опалювальний сезон в Україні буде вкрай важким. Наразі бракує близько 10 мільярдів доларів необхідних для закупівлі газу, каже голова правління Нафтогазу Юрій Вітренко.

Чи зможе допомогти Україні Європа, сумнівне питання, адже і її ресурси вичерпні. Тим більше що непростою зима буде і для країн ЄС. Дефіцит газу та інших енергоресурсів їх також не оминув.

Опалювальний сезон у країні почнеться пізніше, ніж зазвичай, і закінчиться раніше. До того ж температура теплоносія в опалювальній системі буде знижена.

 

Через це температура у квартирах буде близько 17-18 градусів, що нижче за норму приблизно на 4 градуси.

Експерти житлово-комунального господарства кажуть, що у квартирах по факту буде менше ніж 18 градусів. Таку температуру отримають тільки ті, чиє житло перше на вході теплоносія до будинку. А от на виході – буде набагато прохолодніше.

Тому глава Нафтогазу закликав українців запасатися ковдрами та теплим одягом – не для лижних прогулянок, а для того, щоб не замерзнути у своїх квартирах.

Ризики ще й у тому, що окрім прохолодних батарей можливі перебої в енергосистемі країни.

Без західної фінансової підтримки нам не вистачатиме газу. І це означає, що у нас будуть дійсно високі ризики знищення енергосистеми. Без імпорту газу у великій кількості регіонів України будуть відключення світла, - каже голова Нафтогазу.

Тобто навіть гіпотетично українці не зможуть ввімкнути електрообігрівачі та хоч якось зігрітися у своїх квартирах.

Як стверджують комунальники, у 80% багатоквартирних будинків внутрішні електромережі не готові до такого навантаження, яке може виникнути, якщо всі почнуть грітися електроприладами. У кращому випадку просто почне вибивати пробки, у гіршому – може виникнути загоряння проводки.

Джерело: Today.ua

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень