Як зробити будинок теплішим: основні помилки при утепленні

Кожна з них може звести ефект до мінімуму

Фото ілюстративне, з мережі
Фото ілюстративне, з мережі

На Україну невблаганно насувається зима, яка може стати найскладнішою за всю історію. 

І поки хтось розраховує, як буде економити газ, і думає про варіанти обігріву, якщо відключать опалення, інші дбають про безпосереднє утеплення стін власного житла. 

Але є безліч дрібних помилок, які робітники допускають під час утеплення будинку.

Досвідчені ремонтники розповіли, на що варто звернути увагу, щоб не замерзнути взимку. 

Кількість утеплювача. Зрозуміло, що утеплення – річ дорога, але не варто заощаджувати на собі.

Орієнтуйтеся на фасад свого будинку: якомусь буде достатньо і 5 см додаткового матеріалу (якщо стіни з газобетону і товсті), а іншому — і 10 см може здатися мало (стіни в «півцеглини»). Найчастіше утеплювач в основному кладуть товщиною в 10 см.

Місце розташування. Найчастіше будинок утеплюють зовні. Якщо укласти додатковий матеріал зсередини, буде замерзати зовнішня сторона стіни та з'являтися непотрібний конденсат.

Кріплення. Слідкуйте за процесом утеплення. Дешевий клей, економія на дюбелях або армування сітки на сухий пінопласт може обернутися додатковими витратами. Кожен матеріал для утеплення має свою технологію кріплення.

Пам’ятайте про підвал! Якщо знехтувати потовщенням стін, він буде накопичувати вологість в холодну пору року.

Процес укладання утеплювача. Варіант ремонту в стилі «хай-так» не підходить. Утеплення — важливий процес, необхідно слідкувати за безліччю моментів і обов'язково підготувати основу. 

Забудьте про «швидко та недорого». Процес утеплення сам по собі дуже складний і технологічний, тому довіряйте роботу лише тим, хто може з трьох опцій «швидко», «недорого» та «якісно» вибрати лише дві.

Спостерігайте за роботою. В ідеалі — попросіть робітників, щоб детально пояснили, що і за чим відбувається під час утеплення.

Пам'ятайте, гарний фахівець ніколи не відмовиться зайвий раз розповісти про те, чим займається!

Не зайвим буде і слідкувати за кошторисом — просто про всяк випадок.

Звіряйте пропозиції різних фірм. Кінцевий результат роботи, можливо, і виглядає однаково, але якість різниться. Найкраще укласти договір з фірмою - це убезпечить вас від додаткових витрат у майбутньому.

Джерело: 20 хвилин

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень