Як врятувати холодильник під час відключень світла: Скільки часу витримує техніка без електроенергії

Як впливають перебої із електрикою на холодильник

Якщо техніку вимикати з розетки після зникнення електрики, а тоді, коли світло з’явиться увімкнути через хвилин 5-10, є висока вірогідність, що ваш холодильник житиме довго.

Проблема може виникнути через різкі стрибки напруги в мережі, коли одразу з появою світла ваші сусіди біжать вмикати мікрохвильовки, фени та пралки. Якщо перший ажіотаж перечекати, увійдете в процес повернення плавно та безболісно. 

Скільки може стояти без світла холодильник та камера

Як розповів Олег Попенко, голова Спілки споживачів комунальних послуг, під час відключень світла на 3-4 години переживати за продукти в холодильнику варто тим, хто купував техніку більше 10 років тому або має прилади ще радянських марок – вони швидко розмерзаються.

Сучасний холодильник спокійно тримає 8-10 годин, якщо його не відкривати під час відключень світла.

Також можна покласти всередину спеціальні морозильні елементи – це такий-собі пластиковий контейнер, який наморожується у морозилці. Так продовжуєте на 2-4 години зберігання продуктів.

Холодильники з технологією No Frost комфортно себе почувають без електрики  – та і розмерзатися в них нічому, бо на ваше сало навряд потече вода. 

Від перепадів в мережі також врятує реле струму – його можна придбати в магазинах побутової техніки. Один прилад-перехідник обійдеться в 800-1500 грн. 

Джерело

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Олеся Шевчук

Відкрити плей-лист

Патрульні у Рівному знайшли східноєвропейську лайку

Сьогодні в районі парку "Грабник" перехожий знайшов собаку. Тваринка породи Східносибірська лайка, була в нашийнику. Патрульні відвезли її в управління патрульної поліції за адресою: м. Рівне, вулиця Степана Бандери 14-А.  Телефон для контакту: 

У Рівному знайшли посвідчення військового

На вулиці Шевченка у Рівному знайшли посвідчення військового. Документ виданий на ім'я Татаріна Бориса Петровича. За детальнішою інформацією варто звертатися за номером - 096 795 83 31

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

Більше оголошень