П’єте отруту: Поширена помилка зберігання вина після того, як його відкоркували

Так роблять багато людей

Люди думають, що вино любить холодильник. Тож ставлять туди і закорковані, і вже відкриті пляшки. Проте директор компанії з оренди барів Spin&Shake Браян Левато вважає це грубою помилкою.

Він каже, що будь-яке вино, біле, червоне, навіть ігристе в жодному разі не можна зберігати в холодильнику, якщо ви не хочете погіршити його смак та якість.

- Вина можна покласти в холодильник, щоб довести до необхідної температури перед подачею на стіл, проте зберігання в холодильнику протягом тривалого періоду шкідливе для якості продукту, оскільки низький рівень вологості всередині звичайного холодильника може призвести до висихання пробки, що призводить до окислення та псування, – підкреслив Левато.

Натомість експерт запропонував знайти місце зі стабільною температурою +7 – +18°C та відсутністю прямих сонячних променів. Це може бути шафа під сходами, комора в коридорі, гараж чи підвал для тих, у кого він є.

Також не варто зберігати вино на полиці над холодильником.

- Зберігати пляшки з вином на полицях над холодильником – не найкраща ідея, оскільки тепло, яке виділяється для охолодження внутрішньої частини холодильника, піднімається вгору, – зазначив експерт.

Такі коливання температури можуть бути шкідливими для вина, оскільки вони можуть призвести до розширення та стиснення вина, потенційно виштовхуючи пробку або дозволяючи повітрю проникати у пляшку, що може призвести до передчасного старіння та псування.

Як бути з відкритим вином?

Відкрите вино довго не живе – воно втрачає смак, аромат і починає прокисати. Іноді це справа декількох днів, а іноді навіть годин. Як тільки ми відкриваємо пляшку вина, і в неї потрапляє повітря — напій починає окислюватися та «помирати».

Аби відкрите вино довше зберегло свій смак та запах, його треба закрити пробкою і поставити у холодильник.

Там воно може бути придатним максимум 3-5 днів.

Потім напій повністю окислиться і у ньому сформуються речовини, які шкідливі для організму.

Джерело: apostrophe

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень